Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grilloumibowl med sötpotatis

Recept skrivet av
Fontana
Sötpotatis är en av grilloumins bästa smakkompisar. Låt den och osten bakas i ugnen medan du rostar nötter och repar myntablad. Lägg till grönkål eller spenat och strö över granatäpplekärnor som gör allting snyggt och lite syrligt. Toppa med en rejäl klick hummus.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1 kg Fontana Svensk Grilloumi®
  • 5 sötpotatisar, medelstora
  • Fontana ONE Olivolja
  • 500 g pinjenötter
  • 5 rödlökar, tunt skivade
  • 400 g granatäpplekärnor
  • 1 kg grönkål, repad i små kvistar
  • 1 kruka färsk mynta, repade blad
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
Till servering
  • Hummus

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och dela sötpotatis i munsbitar. Lägg bitarna på en plåt och ringla över olivolja. Blanda, salta och baka potatisen i ugnen 20-30 minuter.
  2. Torka av och olja in grilloumi. Baka på en plåt i ugnen samtidigt med sötpotatisen.
  3. Koka upp lättsaltat vatten. Doppa grönkålen i vattnet, häll ut den i en sil och kyl i kallt vatten. Torka kålen.
  4. Rosta pinjenötterna lätt.
  5. Skiva den bakade osten och ge den eventuellt några grillränder.
  6. Varva ingredienserna i tio rymliga skålar. Toppa med flingsalt, svartpeppar, en skvätt olivolja och en rejäl klick hummus.

Fler recept från Fontana

Recept

Ceviche på grilloumi

Klassisk sydamerikansk förrätt på marinerad fisk gör sig utmärkt som vegetariskt alternativ. Byt ut fisken mot Grilloumi marinerad i chili, koriander, vitlök och lime. Lägg till mango, avokado och gästernas jubel.
Recept

Grilloumigryta med havreris

Bjud på en smakrik, lite het vegogryta med bönor och grönsaker. Stekta tärningar av Grilloumi passar perfekt till den fylliga tomatsmaken. En riktigt god lunch eller middag för många.
Recept

Chilimarinerade grilloumiburgare

Visste du att man kan marinera grilloumi? Här har våra svenska ostburgare fått extra sting av stark chilisås. Tillsammans med en fräsch citruscoleslaw gör den marinerade osten det här till en riktigt god burgare. Marinera mera!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.