Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grilloumigryta med havreris

Recept skrivet av
Fontana
Bjud på en smakrik, lite het vegogryta med bönor och grönsaker. Stekta tärningar av Grilloumi passar perfekt till den fylliga tomatsmaken. En riktigt god lunch eller middag för många.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1 kg Fontana Svensk Grilloumi®, tärnad
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2 stjälkar blekselleri, skivade 
  • 2 gröna paprikor, tärnade
  • 2 röda chilifrukter, skivade
  • 300 g majskorn
  • 400 g kidneybönor
  • 1 kg krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • Fontana ONE Olivolja
  • ¾ dl strösocker
  • 2 ½ msk rödvinsvinäger
  • 1-2 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk paprikapulver 
  • Salt
  • Svartpeppar
Till servering
  • Havreris

Tillagning

  1. Koka havreris enligt instruktionen på förpackningen.
  2. Rosta lök, vitlök, selleri, paprika, chili och majs i olivolja tills det fått fin färg. 
  3. Tillsätt kryddor och fortsätt rosta.
  4. Blanda ner tomatpuré och socker.
  5. Häll i vinäger, buljong och tomater. Låt koka 5-10 minuter och smaka av med kryddor.
  6. Stek grilloumi gyllenbrun i olivolja. Blanda ner ost och kidneybönor i grytan.
  7. Låt grytan puttra ca 5 minuter och servera med havreriset.

Fler recept från Fontana

Recept

Chilimarinerade grilloumiburgare

Visste du att man kan marinera grilloumi? Här har våra svenska ostburgare fått extra sting av stark chilisås. Tillsammans med en fräsch citruscoleslaw gör den marinerade osten det här till en riktigt god burgare. Marinera mera!
Recept

Ceviche på grilloumi

Klassisk sydamerikansk förrätt på marinerad fisk gör sig utmärkt som vegetariskt alternativ. Byt ut fisken mot Grilloumi marinerad i chili, koriander, vitlök och lime. Lägg till mango, avokado och gästernas jubel.
Recept

Grilloumibowl med sötpotatis

Sötpotatis är en av grilloumins bästa smakkompisar. Låt den och osten bakas i ugnen medan du rostar nötter och repar myntablad. Lägg till grönkål eller spenat och strö över granatäpplekärnor som gör allting snyggt och lite syrligt. Toppa med en rejäl klick hummus.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.