Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grön ärtsoppa med ägghalvor och hembakat rödbetsbröd

Recept skrivet av
Arla
Frökens favorit, men till och med det mest kräsna barnet äter nu 3 portioner varje gång. Potatisen reder soppan och gör den matig. Det saftiga rödbetsbrödet blir snyggt och gott bredvid.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner 
 
Grön ärtsoppa
  • 2 gula lökar, ca 150 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g potatis
  • 50 g grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 6 dl Arla® vispgrädde
  • 1 kg gröna ärter
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar
  • Ägghalvor
  • 10 ägg
 
Rödbetsbröd
  • 500 g Arla® standardmjölk
  • 25 g jäst
  • 20 g flytande honung
  • 8 g salt
  • 45 g olja
  • 70 g havregryn
  • 500 g finrivna rödbetor
  • 750 g vetemjöl

Från receptet

528240, ARLA, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Grön ärtsoppa

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva potatisen.
  2. Fräs lök, vitlök och potatis i olja på medelvärme ca 5 min.
  3. Tillsätt buljong, vatten och grädde, låt sjuda ca 10 min.
  4. Tillsätt ärterna, koka upp och mixa soppan slät.
  5. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  6. Koka äggen ca 8 min. Spola dem kalla. Skala och dela äggen i halvor.

Rödbetsbröd

  1. Värm mjölken till ca 37°.
  2. Smula jästen i en degbunke och lös upp med mjölken.
  3. Blanda alla ingredienser och arbeta degen smidig, ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  4. Platta ut degen i ett smort bleck. Skär i portionsrutor och låt jäsa ytterligare ca 30 min. 
  5. Grädda bröden i 175° 15-20 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Till servering

  1. Servera soppan med ägghalvor och bröd med smör.

Från receptet

528240, ARLA, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Arla

Recept

Sötpotatisstomp

Det färggranna stompet blir ett uppskattat tillbehör till exempelvis paprikastekt kyckling.
Recept

Ugnsomelett med svamp- och ostcrème

Omelett är en omtyckt rätt som kan varieras och vara ett fint komplement på lunchmenyn. Här toppas ugnsomeletten med stekt svamp och en smakrik ostcrème som gör rätten komplett.
Recept

Grilling mac and cheese med syrad kålsallad

Comfort food när den är som bäst. Maxa din mac and cheese med Grilling cheese och servera som tillbehör eller hel rätt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.