Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grön sparrissoppa med pocherat ägg

Recept skrivet av
Jonas Karlsson
Härlig grön sparrissoppa med pocherat ägg, gräslök och solrosfrön.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 4 st ägg
  • 1 dl solrosfrön
  • 100 g gräslök
  • 1 dl matolja
  • 500 gram grön sparris
  • 5 st schalottenlökar
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vittvin
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar

Garnityr

  • Turkisk yoghurt
  • Gräslöksolja
  • Sparrisknoppar
Inspiration

Grödor, växthus och lugn på magiska Lilla Bjers

Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.

Tillagning

  1. Koka upp en kastrull med vatten. Rör om med en visp så vattnet rörs om till en virvel. Knäck ägget försiktigt i vattnet och låt sjuda i ca 3 min. Ta upp ägget och låt rinna av på hushållspapper tills servering.
  2. Värm oljan till 60º. Slå oljan över gräslöken i en mixer och mixa i 5 min, sila. Spara till serveringen.
  3. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet. Kyl sparrisen i isbad.
  4. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samtgen grädden och koka upp
  5. Lägg sedan sparrisen i mixer (utom knopparna som skall vara garnityr). Mixa sedan i ca 5 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med ägget i botten samt sparrisknopparna som garnityr. Toppa med yoghurten och gräslöksolja.

Inspiration

Grödor, växthus och lugn på magiska Lilla Bjers

Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.

Artiklar ur receptet

Gräslök 250g
719682, MARTIN&SERVERA, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Sparris grön hel 1kg
381715, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
615849, LINDAHLS, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
SERV 33 AZUR 1L   500ST    DUN
556852, DUNI
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.