Vegetarisk rätt med bakad vit sparris och en härlig krasse- och getyogurthdressing.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Bakad vitsparris
10 st vit sparris
30 g smör
2 g salt
11 g vit vinäger
Krasseolja
100 g krasse
200 g olja
Krasse- och getyoghurtdressing
100 g krasseolja
230 g getyoghurt
Salt
Citronjuice
Tillagning
Bakad vit sparris
Skala sparrisen och lägg den i en vakuumpåse.
Tillsätt smör, salt, vinäger och förslut påsen på full effekt.
Baka därefter påsen Sous-Vide på 82°C i 12 minuter, kyl i isvatten.
Skiva sparrisen på mandolin.
Krasseolja
Värm oljan till 60°C och mixa tillsammans med krassen i 3 minuter.
Sila oljan genom en duk och ställ i frysen 12 timmar.
Oljan och vätskan separerar så det är enkelt att lyfta bort isbiten.
Krasse- och getyoghurtdressing
Blanda yoghurt, krasseolja och smaka av med salt och citronjuice.
Vi rekommenderar
Inspiration
Falkenberg Strandbad - granne med havet
Falkenberg är en typisk sommarstad med den långa sandstranden och havet, men staden har mer att erbjuda året runt. Restaurang Köket, en del av Falkenberg strandbad, har lyckats med att skapa något nytt i den idylliska sommarstaden. Vi har träffat Knútur Kristjansson, köksmästare och Niklas Cramér, Food and Beverage Manager på Falkenberg Strandbad.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.