Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grön- & vit sparris med krasse och getyoghurt

Recept skrivet av
Knútur Kristjansson
Vegetarisk rätt med bakad vit sparris och en härlig krasse- och getyogurthdressing.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Bakad vitsparris

  • 10 st vit sparris
  • 30 g smör
  • 2 g salt
  • 11 g vit vinäger

Krasseolja

  • 100 g krasse
  • 200 g olja 

Krasse- och getyoghurtdressing

  • 100 g krasseolja
  • 230 g getyoghurt
  • Salt
  • Citronjuice 

Tillagning

Bakad vit sparris

  1. Skala sparrisen och lägg den i en vakuumpåse.
  2. Tillsätt smör, salt, vinäger och förslut påsen på full effekt.
  3. Baka därefter påsen Sous-Vide på 82°C i 12 minuter, kyl i isvatten.
  4. Skiva sparrisen på mandolin.

Krasseolja

  1. Värm oljan till 60°C och mixa tillsammans med krassen i 3 minuter.
  2. Sila oljan genom en duk och ställ i frysen 12 timmar.
  3. Oljan och vätskan separerar så det är enkelt att lyfta bort isbiten.

Krasse- och getyoghurtdressing

  1. Blanda yoghurt, krasseolja och smaka av med salt och citronjuice.

Inspiration

Falkenberg Strandbad - granne med havet

Falkenberg är en typisk sommarstad med den långa sandstranden och havet, men staden har mer att erbjuda året runt. Restaurang Köket, en del av Falkenberg strandbad, har lyckats med att skapa något nytt i den idylliska sommarstaden. Vi har träffat Knútur Kristjansson, köksmästare och Niklas Cramér, Food and Beverage Manager på Falkenberg Strandbad.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.