Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Gröna ärtor med het, svart vitlöksdashi och rökta blåmusslor

Recept skrivet av
Diego Perez

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

30 st blåmusslor
300 g sockertång
300 g gröna ärtor
50 g dulce alg
10 g ingefära
20 g shitake
10 g salt
50 g chiliolja
25 g vitlök
100 g /1,2,3 lag
1000 g vatten
250 g sjökorall
50 g grillad olja
100 g salt citron
30 g kombu

Tillagning

Dashi

  1. Blanda kombu med vatten och värm upp till 60° i 60 minuter
  2. Tillsätt shitake, rostad vitlök, salt, ingefära och värm upp till 85° i 45 minuter.
Tillredning
  1. Blanchera de gröna ärtorna i dashi.
  2. Mixa sjökorallen till en pure.
  3. Lägg sockertången i 1,2,3 lagen.
  4. Koka musslorna i 80° ånga i 7 minuter
Lägg en sked sjökorallpuré i tallrikens botten och lägg en lite salt citron ovanpå. Tillsätt gröna ärtor och dashi. Grilla musslorna på hög värme med hö för att få den rökiga smaken och lägg till, Lägg lite dulcetång, chiliolja och grillad olja. Några blommor till exempel ostronblad.

Fler recept från Fotografiska

Recept

Vit sparris med fänkålskräm

Recept

Texturer på rabarber med getmjölkcheesecake, fläderhonung och kakao waste crumble

Recept

Rabarber-Shrub

Frisk alkoholfri drink från drinklistan på Fotografiska.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.