Hängmörad Entrecote med 5 timmars vit sparris, ramslöksskum, maltvinägersyrad sparris, vinägersky och hasselbackare.
Ingredienser
Lagom åt:10 personer
Entrecote
Vinägersky
300 g hackad rödlök
1 st hackad solovitlök
20 g backtimjan
1 lagerblad
ca 1 dl ekfatslagrad vinäger
3 liter kalvfond
5 timmars sparris
Ett gäng vita sparrisar AAA
Smör
Salt
Ramslöksskum
8 st äggula
2 citroner - juice
500 g smör, skirat
3 msk grädde
30 g ramslök
3 msk olja
Salt
Hasselbackspotatis a la Ekengren
Vi rekommenderar
Inspiration
Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt
På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.
Stycka entrecoten i ordentliga bitar och stek medium med bra stekyta
Gärna tillsammans med en bit vitlök, backtimjan en klick smör mot slutet som du öser över köttet
Salta och peppra
Vinägersky
Fräs lök, vitlök, och kryddor i olja
Tillsätt vinäger och fond
Koka försiktigt till bra smak. Red av. Smaka av med sött och salt
5 timmars sparris
Skala sparrisarna och ansa roten
Lägg i en form och hyvla rikligt med smör över
Salta och täck med aluminiumfolie. Gör några hål i folien och kör i ugnen 90º i 5 timmar
Ramslöksskum
Vispa äggula och citron i kastrull på medelvärme tills ett fluffigt skum
Häll i det skirade smöret och vispa hela tiden tills man får ett fint smörskum
Mixa ramslöken med oljan till en pasta
Tillsätt till emulsionen och avsluta med grädden
Smaka av med salt och häll upp i en sifon
Ladda med två patroner. Förvara sifonen varmt 40-50°
Hasselbackspotatis a la Ekengren
Skär potatisen i fina skivor nästan hela vägen igenom
Lägg potatisen i isvatten i 30 minuter
Lägg direkt ner i en nästan kokande lag av 2 liter vatten, 4 dl vinäger, 1,5 dl salt
Håll lagen med potatisarna varm men inte kokande i 1 ½ timme
Direkt efter detta i isvatten igen minst 1 timme. Fritera 170º ca 15 minuter
Vi rekommenderar
Inspiration
Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt
På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.