Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Havtorn, choklad och morot

Recept skrivet av
Fredrik Christiansson
Morotscrème med havtornsglass och tarteletter med chokladganache.

Ingredienser

Glass

  • 2 dl sockerlag, 50/50 vatten/socker
  • 1 dl havtornspuré, passerad
  • 1 msk glykos
  • 1 msk torrt vitt vin

Chokladganache

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g choklad 70% Valrhona Guanaja
  • vaniljsocker
  • 10 st små söta tarteletter
  • flingsalt

Morotskräm

  • 1 dl morotspuré
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk fast honung
  • salt

Rostad valnötshonung

  • 50 g valnötter
  • ½ dl honung
Inspiration

Konst och husmanskonst i Borstahusen

Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.

Vintips till rätten

708883, HENKELL, Ungern
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Pacojet 2 komplett
941757, PACOJET
{{jmfprisString}}/styck (st) {{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Glass

  1. Koka upp sockerlag med havtorn och vin.
  2. Tillsätt glykos och frys i pacojetbägare, alternativt kör i glassmaskin.

Chokladganache

  1. Koka upp vispgrädde och vaniljsocker.
  2. Slå över chokladen, mixa slätt och dela upp i tarteletterna, ställ i kyl.
  3. Strö över ett par flingor salt vid servering.

Morotskräm

  1. Blanda samman till en slät kräm som breds ut på tallriken vid servering.

Rostad valnötshonung

  1. Rosta valnötskärnor i torr het panna, tills de får en mörk rostad färg och doft.
  2. Värm honung av fin och flytande sort. Krossa valnötterna grovt och tillsätt honungen.
  3. Dra av värmen och låt stå i rumstemperatur.

Inspiration

Konst och husmanskonst i Borstahusen

Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.

Vintips till rätten

708883, HENKELL, Ungern
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Pacojet 2 komplett
941757, PACOJET
{{jmfprisString}}/styck (st) {{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Artiklar ur receptet

Guanaja mörk choklad block 70% 3x1kg
516930, VALRHONA, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Panini 500g
101149, Kerstin's
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
615849, LINDAHLS, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.