Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Helbakad blomkål

Recept skrivet av
Mattias Bosta
Helbakad blomkål med sallad på Gotlandslinser och vinterblad.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Helbakad blomkål

  • 4 st blomkålshuvuden
  • 3 liter yoghurt
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk hel spiskummin
  • 2 msk hela korianderfrön
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk salt
Linssallad
  • 1 kg gotlandslinser
  • 10 st vintertomater nerskurna i mindre bitar (Marinda eller Raf-tomat)
  • 3 st morötter (tunnhyvlade)
  • 2 st citroner, zest och juice
  • Olivolja
  • 2 st huvuden Tardivo

Tillagning

Bakad blomkål

  1. Rosta alla kryddor i en panna och mortla dem väl.
  2. Blanda kryddorna med yoghurten och täck den hela blomkålen med blandningen.
  3. Rosta blomkålen i ugn på 185° i 35 minuter eller tills den fått fin färg och är mjuk.

Linssallad

  1. Koka linserna tills mjuka, skölj i kallt vatten.
  2. Blanda linserna med resterande av grön sakerna och smaksätt med zesten från 2 citroner och pressa sedan ut juicen.
  3. Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.