Helbakad blomkål med sallad på Gotlandslinser och vinterblad.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Helbakad blomkål
4 st blomkålshuvuden
3 liter yoghurt
2 msk paprikapulver
2 msk hel spiskummin
2 msk hela korianderfrön
1 msk gurkmeja
1 msk chiliflakes
1 msk salt
Linssallad
1 kg gotlandslinser
10 st vintertomater nerskurna i mindre bitar (Marinda eller Raf-tomat)
3 st morötter (tunnhyvlade)
2 st citroner, zest och juice
Olivolja
2 st huvuden Tardivo
Tillagning
Bakad blomkål
Rosta alla kryddor i en panna och mortla dem väl.
Blanda kryddorna med yoghurten och täck den hela blomkålen med blandningen.
Rosta blomkålen i ugn på 185° i 35 minuter eller tills den fått fin färg och är mjuk.
Linssallad
Koka linserna tills mjuka, skölj i kallt vatten.
Blanda linserna med resterande av grön sakerna och smaksätt med zesten från 2 citroner och pressa sedan ut juicen.
Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.