Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Helbakad röding, ansjovissmör och rostade grönsaker

Recept skrivet av
Mattias Bosta
Hel fisk till två personer, ett spännande och tidseffektivt sätt att servera.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
 
Ansjovissmör
  • 350 g smör (rumstempererat)
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st citroner, zest 
  • 150 g ansjovis
 
Grönsaker att rosta
  • 10 st morot 
  • 10 st bananschalottenlök 
  • 15 st Amandinepotatis
  • 5 st fänkål

Helbakad röding
  • 1 st röding à 500 g för 2 personer
  • 2 st citroner (skivade)
  • 1 knippe dill

 
 

Tillagning

Ansjovissmör

Mixa alla ingredienser. Salta och peppra efter smak.
 

Grönsaker

Dela alla grönsaker på längden, rosta på 175° i olivolja och smaksätt med salt och nymald peppar.
 

Helbakad röding

  1. Salta fisken utvändigt och invändigt.
  2. Fyll den urtagna delen på rödingen med 1-2 matskedar av ansjovissmöret, 2-3 skivor citron och en liten bunt dill. Slå in fisken i smörpapper, alternativt aluminiumfolie.
  3. Baka fisken på 190° till 50° innertemperatur.
  4. Ta ut och servera med de rostade grönsakerna och resterande ansjovissmör.

Fler recept av Mattias Bosta

Recept

Helbakad blomkål

Helbakad blomkål med sallad på Gotlandslinser och vinterblad.
Recept

Stekt odlad havskatt

Stekt odlad havskatt som serveras med blåmusselsås, fänkål och rotselleri.
Recept

Gnocchi med bakad kål

Gnocchi med bakad kål, stekt svartkål och Bredsjö hårdost.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.