Laktos- och sockerfri proteinyoghurt med hemmagjord granola.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner Proteinyoghurt
3 kg yoghurt, laktosfri 2,5%
240 g vaniljprotein
Granola
200 g dinkelflingor
200 g havreflingor
50 g pumpakärnor
50 g solrosfrön
100 g valnötter
60 g kokosflarn
210 g honung
75 g majsolja
75 g vatten
Till servering
färska bär, t.ex. blåbär
Näringsvärde per portion:
GI: Medel Kalorier: 316 kcal Protein: 22 g Fett: 13 g Kolhydrater: 24 g
Tillagning
Sätt ugnen på 160 grader i varmluftsläge.
Blanda ingredienserna till granolan i en bunke. Rör om tills det blir en jämn blandning. Fördela sedan granolan jämnt på en plåt.
Rosta granolan i 10 minuter i ugnen.
Ta ut plåten, rör om och rosta i ytterligare 5 minuter.
Låt plåten svalna i rumstemperaturer i minst 4 timmar.
Vispa proteinpulvret och yoghurten med elvisp på medelhastighet i ca 1 minut.
Servera 2,5 dl yoghurt med ca 2,5 dl granola och en matsked färska bär (t.ex. blåbär).
Näringsvärde per portion:
GI: Medel Kalorier: 316 kcal Protein: 22 g Fett: 13 g Kolhydrater: 24 g
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.