Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Hjortron, nougat och vaniljtårta

Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
Ljuvlig tårta med hasselnötsbotten som passar bra på den fina festen.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Hasselnötsbotten

  • 60 g äggvita
  • 60 g brynt smör
  • 60 g florsocker
  • 25 g vetemjöl
  • 25 g rostat hasselnötsmjöl
  • 15 g honung
  • 1 g bakpulver
  • 1 g salt

Nougatkräm

  • 100 g caramelia mjölkchoklad
  • 65 g hasselnötspraliné
  • 50 g mjölk

Hjortronkompott

  • 200 g hjortron
  • 30 g socker
  • 10 g citronpuré
  • 3 g gelatin

Vaniljmousse

  • 100 g grädde
  • 150 g mjölk
  • 120 g äggula
  • 120 g socker
  • 1 st tahitivaniljstång
  • 8 g gelatin
  • 200 g löst vispad grädde

Mjölkchokladglaze

  • 120 g mjölk
  • 30 g grädde
  • 18 g glykos
  • 30 g socker
  • 140 g caramelia mjölkchoklad
  • 5 g gelatinblad
Kalle Bengtsson är konditor i Svenska Kocklandslaget. Han tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad. "Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!" Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga nyårsdesserter.

Tillagning

Hasselnötsbotten

  1. Blanda allt utom brynt smör.
  2. Låt smöret svalna till 50 g och vispa ner i smeten.
  3. Baka 170° i 15 minuter.

Nougatkräm

  1. Värm mjölk och praliné.
  2. Häll över chokladen och blanda.
  3. Kyl.

Hjortronkompott

  1. Koka hjortron, socker och citron.
  2. Mixa och sila.
  3. Blanda i blötlagd gelatin.

Vaniljmousse

  1. Blanda socker och gula.
  2. Koka grädde, mjölk och vanilj.
  3. Häll i äggblandningen och värm till 84°.
  4. Tillsätt blötlagt urkramat gelatin.
  5. Låt svalna till 35° och vänd sedan ner den löst vispade grädden.

Mjölkchokladglaze

  1. Koka mjölk, grädde, glykos och socker.
  2. Häll över chokladen och tillsätt blötlagt urkramat gelatin.
  3. Vispa slätt och glasera fryst tårta när glazen svalnat till 40°.

Kalle Bengtsson är konditor i Svenska Kocklandslaget. Han tycker mest om att göra tårtor, bakelser och choklad. "Att dekorera snyggt och göra vackra saker är min grej!" Här delar Kalle med sig av ett av sina bästa recept på lyxiga nyårsdesserter.

Dryckestips

Calvet Limited Release Sauternes 37,5cl
668442, ENJOY WINE, Frankrike
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.