Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
En nyårsdessert som får det att vattnas i munnen: Hjortronparfait med syltade hjortron, hjortronris och rostad mandelkaka.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Hjortronparfait
6 st äggulor
1 dl florsocker
3 dl hjortron
6 dl vispgrädde
1,5 st gelatinblad
Syltade hjortron
Hjortronis och hjortronpulver
4 dl hjortron
Socker
Vatten
Flagad mandel, rostad
Vitchoklad, rostad
Mandelkaka
125 g äggvita
100 g florsocker
50 g mandelmjöl
40 g vetemjöl
100 g smör
3 g salt
Toppa desserten med…
Vi rekommenderar
Inspiration
Vegetarisk festmeny
Robert Hedman på systerbolaget Grönsakshallen Sorunda har skapat en vacker och smakrik vegetarisk festmeny med svenska råvaror i säsong.
Tillagning
Hjortronparfait
Vispa äggulor med florsocker fluffigt. Vispa grädden, dock ej för hårt.
Vänd ihop äggulevispet med den vispade grädden.
Smält gelatinbladen med lite av hjortronen, vänd därefter ner de smälta gelatinbladen och hjortronen.
Ha upp parfaitsmeten i en form och ställ i frys.
Ta fram parfaiten ca 10-15 minuter innan servering.
Syltade hjortron
Råsockra hjortronen och låt stå framme och mogna en stund.
Hjortronis och hjortronpulver
Koka upp hjortronen med vatten så det täcker.
Smaka av med lagom med socker, det ska inte vara för sött.
Sila genom en finmaskig sil.
Lagen ställs därefter i frys och skrapas sedan till "snö" vid servering.
De avsilade hjortronen läggs på en plåt med bakplåtspapper och torkas i ugnen i ca 5 timmar på 90 grader.
Därefter så mixas det till hjortronpulver. Pulvret blandads sedan upp med rostad vit choklad och rostad flagad mandel.
Mandelkaka
Vispa äggvita och florsocker fluffigt.
Vänd ner mandel, vetemjöl och salt.
Ha allra sist i det brynta smöret. Häll upp i en bakpappersklädd ugnsform.
Baka i ugnen i ca 20 min. Låt svalna.
Vid servering
Bryt bitar av mandelkakan och rosta bitarna i ugnen.
Toppa desserten med oxalis.
Vi rekommenderar
Inspiration
Vegetarisk festmeny
Robert Hedman på systerbolaget Grönsakshallen Sorunda har skapat en vacker och smakrik vegetarisk festmeny med svenska råvaror i säsong.
Artiklar ur receptet
059493, POLARICA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
279547, VIVANI, Tyskland
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Hållbara Val
520908, BIOFOOD, Spanien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
108928, ORTO NOVO, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)