En uppdaterad hot dog som är lika frasig utanpå som len och saftig inuti. Bara fantasin sätter gränser för kryddningar och toppings.
Ingredienser
Lagom åt: 30 personer
2,5 kg fiskfärs
50 g salt
6 ägg
1,5 dl potatismjöl
7,5 dl grädde
Grön tabasco, efter smak (gör ett stekprov för lagom hetta)
Tillagning
Låt färsen halvtina och dela den sedan i grova tärningar.
Blanda fisk, salt, ägg, potatismjöl, grädde och tabasco.
Kör i blandare några minuter. Häll smeten i spritspåsar och låt vila i kyl, gärna över natten.
Spritsa ”korvar” i ett bleck med panko. Rulla så att ströbrödet täcker runt om och stek i rikligt med matfett alternativt fritera till gyllenbrun och genomstekt.
Servera i stora korvbröd och toppa med tartarsås.
Läs mer
Vi rekommenderar
Inspiration
Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott
Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.