Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Huevos rancheros

Recept skrivet av
Bong
Populär äggrätt från Mexico som passar utmärkt till lunch eller brunch i sommar.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer som frukost/lunch
 
  • 2 st lökar, hackade
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 1-2 msk hackad röd chili
  • 2 msk olja
  • 3 msk Bong Touch of Taste Brynt lökfond
  • 1 kg finkrossade tomater
  • 500 g svarta bönor, kokta
  • 2 tsk spiskummin
  • 1,5 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk socker
  • 1 msk pressad lime
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk koriander, grovhackad
  • 4 ägg
  • 5 avokado till servering

Tillagning

  1. Fräs lök, vitlök och chili i oljan.
  2. Tillsätt kryddor och krossade tomater, låt det koka sakta 5 minuter.
  3. Tillsätt bönorna och brynt lökfond, låt det koka ytterligare 5 minuter.
  4. Knäck i äggen och låt grytan sjuda tills äggen blivit färdiga.
  5. Strö över koriander och servera tillsammans med avokado.
 

Fler recept och inspiration från Bong

Recept

Dubbelmarinerad rostbiff

För de gäster som är sugna på kött är denna rätt rostbiff en riktig hit.
Recept

Grillad melonfilé

För de matgäster som vågar prova något nytt, låt vattenmelon gå från dessertstjärna till att få huvudrollen i varmrätten genom att göra en BBQ Mignon-variant av den.
Inspiration

Lokala råvaror med distinkta smaker är sommarens melodi

Närodlade och lokala råvaror har länge legat högt på prioriteringslistan hos restauranger och storkök. I år peakar detta rejält då en av de starkaste mattrenderna är att med enkla medel låta det fina och unika med varje råvara glänsa, utan för mycket konkurrens. Här bjuder Bong på snabblagade recept med råvaran i fokus, så att du kan vara effektiv i köket i sommar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.