Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Indisk dhal

Recept skrivet av
Anna-Karin Ris
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Lagom åt: 10 barnportioner
  • 2 st gul lök
  • 1–2 st vitlöksklyftor
  • rapsolja till stekning
  • en bit färsk ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • en nypa chiliflakes
  • 3 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 3 ½ dl röda linser
  • 500 g krossade tomater
  • 2 ½ dl grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosgrädde
  • ½ tsk citronsaft
  • salt
  • 100 g färsk spenat

Tillagning

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i rapsolja. Riv ingefära och rör ner samtliga kryddor och låt fräsa i någon minut. Häll i de sköljda linserna och rör om ordentligt. Tillsätt krossade tomater, kokosgrädde och grönsaksbuljong.
  2. Rör om och låt grytan koka på medelvärme i cirka 25 minuter och tills linserna kokat sönder. Tillsätt pressad citron och eventuellt mera kryddor. Späd med mer buljong om det behövs.
  3. Blanda ner den sköljda bladspenaten före servering. Servera grytan med ris och raita.

Mer om Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.