Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Iransk Abgoosht med Mast va Khiar

Abgoosht är en kikärtsgryta som ursprungligen tillagas med lammstek som bräseras i grytan under 2 timmars tid.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Tidsåtgång: 2 tim

Abgoosht

  • 600 g kikärtor, blötlagda
  • 400 g tomat, tärnade
  • 200 g gul lök, hackad
  • 50 g vitlök, tärnad
  • 200 g tärnad potatis
  • 6 msk chilisås
  • 6 st limo amani eller lime, rivet skal
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • salt, peppar, gurkmeja och lagerblad
  • 3 msk risgryn, blötlagda

Mast va Khiar

  • 1 kg yoghurt
  • 300 g gurka, riven
  • 150 g gul lök, riven
  • 1 msk mynta, torkad
  • 150 g sweet chili sauce
  • salt och peppar

Till servering

  • 1100 g järpe provencale 40 g
  • nybakat bröd
  • rädisor
  • färsk basilika

Tillagning

Abgoosht (kikärtsgryta)

  1. Koka upp kikärtor, tomat, lök, vitlök, potatis, chilisås, limo amani eller limeskal i buljongen tillsammans med alla kryddor.
  2. Fyll eventuellt på med mer buljong så att det täcker grönsakerna, låt sjuda i ca 15 minuter.
  3. Tillsätt riset och låt koka ytterligare ca 30 minuter.

Mast va Khiar (kall yoghurtsås)

  1. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Järpar och servering

  1. Tillaga järparna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Servera grytan tillsammans med järpar, nybakat bröd, rädisor, färsk basilika och Mast va Khiar.

Utvalda ingredienser från receptet

Oxjärpe provencale 40g
165373, FELIX SÄRNÄR, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Gluten
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.