Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Italienska köttbullar i tomatsås

Recept skrivet av
Unilever Food Solutions
Saftiga och italienskt kryddiga köttbullar, tillagade i en rustik tomatsås, är en enkel väg till en lyckad lunch. Köttet kan varieras efter smak och ekonomi och såväl lamm som magert fläskkött ger riktigt goda bullar.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
Köttbullar
  • 500 g kalvfärs
  • 500 g kycklingfärs
  • 380 g ris, okokt
  • 20 g Knorr Professional Vitlök
  • 20 g Knorr Professional Rökt Chilipuré
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön, nymalda
  • 1 citron, skal av
  • ½ tsk oregano
  • 14g salt, fint
  • svartpeppar, nymald
 
Tomatsås
  • 100 g lök, fint tärnad
  • 30 g olivolja
  • 1 kg Knorr Tomatino
  • 30 g Knorr Professional Kycklingfond,
  • koncentrerad
  • 15 g Knorr Professional Rökt chili kryddpuré
  • 500 ml vatten
  • 5 g salt
  • 1 tsk socker
  • 1 st lagerblad
  • citronsaft
  • svartpeppar, nymalen
 
Till servering
  • Parmesan

Tillagning

  1. Blanda samman färs, okokt ris, kryddpuréer, ägg, vatten, torra kryddor, persilja och citronzest till en homogen färs. 
  2. Rulla små köttbullar av färsen och lägg dem i ett smort GN-bläck.
  3. Fräs löken i olja. Tillsätt kryddpuréer, lagerblad, Knorr Koncentrerad Kycklingfond, socker och vatten och låt koka upp. Smaka av och justera smaken med citronsaft, salt och peppar.
  4. Täck köttbullarna med tomatsås (tillsätt mer vatten om så behövs).
  5. Baka rätten i ugn på 175 grader i ca 45 minuter. När riset i köttbullarna är mört så är de färdiga att serveras.
  6. Serveras tillsammans med nykokt pasta och riven parmesan eller bara med en fräsch, grön sallad.

Artiklar från receptet

Mer inspiration från Unilever

Recept

Vitkålsboeuf med potatispuré

Kan man verkligen göra ”boeuf ”på rostad vitkål i stället för kött? Absolut! Faktum är att den är förvillande lik originalet i fråga om smak.
Recept

Wallenbergare med klassiska tillbehör

En Wallenbergare gjord på riktigt finmalet kött. Den ska resa sig likt en sufflé och sedan serveras med brynt smör, rårörda lingon och små gröna ärtor.
Recept

Fisk- och skaldjurssoppa med örtfärskost

En soppa som både är enkel och lite lyxig på samma gång. Serveras med ett vackert färskostägg som kronan på verket!
Inspiration

Länge leve lunchklassikerna!

Trött på din lunchmeny? Ta ett djupt andetag och låt klassikerna visa vägen till nöjda matgäster! Knorr visar hur du lyckas med att smaksätta såväl lunchklassiker som nya vegetariska tolkningar med den nya generationens fonder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.