Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Jordgubbsdessert i glas

Recept skrivet av
Magnus Andersson
Jordgubbsdessert med smak av lime och kardemumma. Serveras i glas.

Ingredienser

135 st

Limechantilly

  • 8 st Lime, zest och juice
  • 5820 g grädde
  • 180 g glukos
  • 2700 g vit choklad

Jordgubbsjelly

  • 240 g socker
  • 30 g pektin
  • 1800 g jordgubbspuré
  • 70 g citronjuice
  • 48 g gelatinblad

Muscovado och kardemummacrunch

  • 250 g socker
  • 250 g ljus muscovado socker
  • 650 g smör
  • 15 g bikarbonat
  • 70 g ljus sirap
  • 1200 g vetemjöl
  • 15 g malen kardemumma

Övrigt

  • Jordgubbar
  • Limezest
  • Choklad dekor
Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Tillagning

Limechantilly

  1. Koka upp hälften av grädden med limejuice och glukos, slå över den vita chokladen, mixa
  2. Mixa sedan ner den kalla grädden och limezesten
  3. Kyl 1 dygn
  4. Vispa upp

Jordgubbsjelly

  1. Koka upp pure, blanda socker och pektin och rör ned i purén, låt koka några min
  2. Smält ned gelatinet i uppkoket och gjut upp i silikonform, frys

Muscovado och kardemummacrunch

  1. Kör ihop till smul, baka av på 175º ca 12 min
  2. Kör sönder med vinge när det fortfarande är varmt
  3. Förvara torrt

Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Se också

Jordgubbar lösfrysta 2,5kg
328468, MARTIN&SERVERA, Polen
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
VEPA MÖBLÅ DCEL   0,4X24M  DUN
371674, DUNI
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.