Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Jul-oumi, vegetarisk julskinka

Recept skrivet av
Fontana Foodservice
Överraska gästerna med en vegetarisk julskinka, som också är ett gott tillbehör. Söt senapsgriljering på salt ost har gett Grilloumi en given plats på julbordet.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 1250g Fontana Grilloumi®
  • 1 ägg
  • ½ dl grov skånsk senap
  • ½ dl dijonsenap
  • 1 dl ströbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg Grilloumi på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 minuter.
  3. Ta ut osten och höj värmen till 225°.
  4. Blanda ägg och senap. Pensla osten med blandningen och strö på ströbröd.
  5. Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg.
  6. Ta ut och skiva upp.

Serveras varm, förslagsvis på knäckebröd med senap!

Mer från Fontana Foodservice

Recept

Julmoussaka

Den klassiska moussakan möter Janssons frestelse med stavar av potatis och aubergine. Istället för ansjovis är det svarta oliver som ger härlig sälta.
Recept

Honung- och senapsdipp

Det ska vara enkelt att sprida julstämning. En sötsyrlig klick honungs- och senapsdipp sätter smak på allt från julskinka till grön- och brysselkål.
Recept

Maros julköttbullar med Grilloumi®

Fontanas egen matmamma Maro ger köttbullarna en fylligare smak med osten Grilloumi® av ko-, får- och getmjölk. Osten ger en gräddig sälta och gör köttbullarna mer saftiga.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.