Överraska gästerna med en vegetarisk julskinka, som också är ett gott tillbehör. Söt senapsgriljering på salt ost har gett Grilloumi en given plats på julbordet.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1250g Fontana Grilloumi®
1 ägg
½ dl grov skånsk senap
½ dl dijonsenap
1 dl ströbröd
Tillagning
Sätt ugnen på 150°.
Lägg Grilloumi på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 minuter.
Ta ut osten och höj värmen till 225°.
Blanda ägg och senap. Pensla osten med blandningen och strö på ströbröd.
Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg.
Ta ut och skiva upp.
Serveras varm, förslagsvis på knäckebröd med senap!
Mer från Fontana Foodservice
Vi rekommenderar
Recept
Julmoussaka
Den klassiska moussakan möter Janssons frestelse med stavar av potatis och aubergine. Istället för ansjovis är det svarta oliver som ger härlig sälta.
Fontanas egen matmamma Maro ger köttbullarna en fylligare smak med osten Grilloumi® av ko-, får- och getmjölk. Osten ger en gräddig sälta och gör köttbullarna mer saftiga.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.