Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Julmoussaka

Recept skrivet av
Fontana Foodservice
Den klassiska moussakan möter Janssons frestelse med stavar av potatis och aubergine. Istället för ansjovis är det svarta oliver som ger härlig sälta.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
  • 2 aubergine
  • 10 potatisar fasta
  • 750 g lammfärs
  • 2 msk oregano
  • 2 msk lökpulver
  • 2 tsk salt till aubergine
  • 500 g Fontana urkärnade Kalamonoliver

Sås
  • 3 msk smör
  • 3 msk majsstärkelse
  • 6 dl mjölk
  • 1 nypa riven muskotnöt
  • 1 nypa salt och peppar
  • 500 g Fontana Grilloumi® 
327148, CARLISLE, Grekland
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Skär aubergine i stavar och salta lätt, låt stå och dra.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Blanda lammfärs med oregano, salt, lökpulver och oliver. Lägg färsen i botten på en ugnssäker form.
  4. Skär potatisen i stavar och torka bort överflödig vätska från aubergine och lägg detta ovanpå färsen.
  5. Baka i ugn i 20 minuter medan du gör såsen.
  6. Smält smöret i en kastrull med maizena. Häll i mjölk, salt, peppar och muskot. Låt småkoka tills det tjocknar.
  7. Ta av från värmen och rör ner riven Grilloumi. Spara en del till gratinering.
  8. Ta ut moussaka-formen och häll över såsen samt strö över resterande riven Grillloumi.
  9. Baka moussakan ytterligare 15–20 minuter så den får fin färg och är genomgräddad.
Servera gärna med en härlig sallad och en klick tzatziki.

327148, CARLISLE, Grekland
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Mer från Fontana Foodservice

Recept

Jul-oumi, vegetarisk julskinka

Överraska gästerna med en vegetarisk julskinka, som också är ett gott tillbehör. Söt senapsgriljering på salt ost har gett Grilloumi en given plats på julbordet.
Recept

Honung- och senapsdipp

Det ska vara enkelt att sprida julstämning. En sötsyrlig klick honungs- och senapsdipp sätter smak på allt från julskinka till grön- och brysselkål.
Recept

Maros julköttbullar med Grilloumi®

Fontanas egen matmamma Maro ger köttbullarna en fylligare smak med osten Grilloumi® av ko-, får- och getmjölk. Osten ger en gräddig sälta och gör köttbullarna mer saftiga.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.