Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kaffe tonic

Recept skrivet av
Linnea Vannesjö
Bjud dina gäster på en kaffe tonic! Baristan Linnea Vannesjö baserar sin kaffe tonic på ett cold brew-koncentrat som framhäver kaffebönans naturliga smaker. Hon använder helst ett kaffe på 100 procent arabicabönor - för ett mer uppfriskande resultat.

Ingredienser

Receptet ger: 1 drink
  • Isbitar
  • Apelsinskivor
  • 2 delar tonic water
  • 1 del cold brew-koncentrat

Cold brew-koncentrat
  • 1 del malet kaffe, Arvid Nordquist Senoras
  • 2 delar kallt vatten

Tillagning

Cold brew-koncentrat

  1. Blanda kaffe och vatten i en tillbringare. Ställ in i kylen ca 5 timmar.
  2. Sila kaffet genom en finmaskig sil och filtrera sedan genom ett kaffefilter. Förvara i kylskåp.

Till 1 glas

  1. Fyll ett glas med is och lägg i 1 apelsinskiva.
  2. Häll över tonic water och häll därefter försiktigt över cold brew-koncentratet så att det bildas två lager i glaset.
  3. Servera genast.

Tips!

Gör en större mängd cold brew-koncentrat, säg ½ liter, och ha ståendes i kylen (det håller minst en halv vecka). Det är en perfekt bas till flera olika drycker.

Mer från Arvid Nordquist

Recept

Affogato

Det kan vara världens enklaste efterrätt (eller i alla fall Italiens). Vi pratar om den italienska desserten affogato som betyder ”dränkt”. För det är exakt vad som sker med en kula vaniljglass när du häller nybryggd espresso ovanpå. Så enkelt och så gott!
Recept

Espresso Mojito

Mojito är en omtyckt drink av många. Här är en variant med kaffe.
Recept

Vegansk cappuccino

Många föredrar en växtdryck i kaffet i stället för mjölk. Men vilken blir bäst i en vegansk cappuccino? Baristan Linnea Vannesjö tipsar om vad som är viktigt att tänka på och ger recept på sin veganska cappuccino baserad på en fruktig och nötig espresso.
Inspiration

Välj en god espresso från Arvid Nordquist

Arvid Nordquists espressoblends består av 100 procent arabicabönor av högsta kvalitet. De har ett brett spektra av smaknyanser, rik arom och fruktig karaktär. För Arvid Nordquists är en god och smakrik espresso viktigt – lika viktigt som att hålla människa och miljö i fokus.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.