Läcker och uppfriskande, gelato är sommarens obestridda kung. Hur många gånger har du pausat i vördnad och stirrat på glassdisken utan att veta vilken du ska välja? Gelato är lite som kaffe: de erbjuder båda en trevlig paus. Så varför inte kombinera dem båda? Kaffegelato är snabbt och enkelt att laga från grunden med hjälp av en glassmaskin. Det viktiga är att välja en blandning av råvaror av bästa kvalitet för att säkerställa en unik smak och arom.
Ingredienser
Receptet ger: 1 kaffegelato
0,5 L Caffè Vergnano espressokaffe
1 L färsk vispgrädde
1 L standardmjölk
625 g strösocker
Kaffebönor eller chokladspån för dekoration
Tillagning
Gör först kaffe. Häll det i en skål, tillsätt socker efter eget tycke och låt det svalna vid rumstemperatur.
Tillsätt vispad grädde och mjölk och häll sedan blandningen i en glassmaskin och ställ hastigheten till 1 i 20 minuter.
Låt den kyla i frysen i en halv dag innan den serveras.
Toppa med chokladspån eller krossade kaffebönor.
Läs mer
Vi rekommenderar
Inspiration
Caffé Vergnano - italienskt kaffe
Caffé Vergnano är specialister på urval och rostning av grönt kaffe. Man tror på valet och vården av varje böna. Uppmärksamheten på varje detalj gör att kulturen för kaffe växer över tiden.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.