Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kaffegelato

Recept skrivet av
Vergnano
Läcker och uppfriskande, gelato är sommarens obestridda kung. Hur många gånger har du pausat i vördnad och stirrat på glassdisken utan att veta vilken du ska välja?  Gelato är lite som kaffe: de erbjuder båda en trevlig paus. Så varför inte kombinera dem båda? Kaffegelato är snabbt och enkelt att laga från grunden med hjälp av en glassmaskin. Det viktiga är att välja en blandning av råvaror av bästa kvalitet för att säkerställa en unik smak och arom.

Ingredienser

Receptet ger: 1 kaffegelato

  • 0,5 L Caffè Vergnano espressokaffe
  • 1 L färsk vispgrädde
  • 1 L standardmjölk
  • 625 g strösocker
  • Kaffebönor eller chokladspån för dekoration

Tillagning

  1. Gör först kaffe. Häll det i en skål, tillsätt socker efter eget tycke och låt det svalna vid rumstemperatur.
  2. Tillsätt vispad grädde och mjölk och häll sedan blandningen i en glassmaskin och ställ hastigheten till 1 i 20 minuter.
  3. Låt den kyla i frysen i en halv dag innan den serveras.
  4. Toppa med chokladspån eller krossade kaffebönor.

Läs mer

Inspiration

Caffé Vergnano - italienskt kaffe

Caffé Vergnano är specialister på urval och rostning av grönt kaffe. Man tror på valet och vården av varje böna. Uppmärksamheten på varje detalj gör att kulturen för kaffe växer över tiden.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.