Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kalles baguette

Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
Den här degen är en klassisk baguette-deg, men fungerar även utmärkt till olika frallor, focaccia och ljusa matbröd.

Ingredienser

Dag 1 - Fördeg:

  • 1900 g stenmalet vetemjöl
  • 1220 g vatten
  • 17 g salt
  • 17 g jäst

Dag 2 - Huvuddeg:

  • ca 1200 g vetesurdeg
  • 2500 g manitoba cream
  • 13 g jäst
  • 80 g salt
  • 1300 g vatten
Inspiration

Kalle Bengtsson bakar

Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.

Tillagning

Dag 1

  1. Kör fördegsingredienserna till en smidig deg och jäs i kyl över natten.

Dag 2

  1. Blanda vetesurdegen, fördeg och ingredienserna till huvuddegen.
  2. Kör till en smidig deg och vila 1-2 timmar i rumstemperatur.
  3. Väg upp 450 g degbitar och rulla försiktigt ut i 30 cm längder.
  4. Låt vila ca 30 minuter och platta sedan ut längderna försiktigt. Vik ihop och rulla ut 55 cm jämna baguetter.
  5. Jäs baguetterna i rumstemperatur på plåt med jäsduk i mellan varje.
  6. Baka i stenugn på 270° med 20 sekunder ånga. Sänk värmen till 230° och öppna spjället när baguetterna fått fin färg. Baktid ca 20 minuter.

Inspiration

Kalle Bengtsson bakar

Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.