Den här degen är en klassisk baguette-deg, men fungerar även utmärkt till olika frallor, focaccia och ljusa matbröd.
Ingredienser
Dag 1 - Fördeg:
1900 g stenmalet vetemjöl
1220 g vatten
17 g salt
17 g jäst
Dag 2 - Huvuddeg:
ca 1200 g vetesurdeg
2500 g manitoba cream
13 g jäst
80 g salt
1300 g vatten
Vi rekommenderar
Inspiration
Kalle Bengtsson bakar
Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.
Kör fördegsingredienserna till en smidig deg och jäs i kyl över natten.
Dag 2
Blanda vetesurdegen, fördeg och ingredienserna till huvuddegen.
Kör till en smidig deg och vila 1-2 timmar i rumstemperatur.
Väg upp 450 g degbitar och rulla försiktigt ut i 30 cm längder.
Låt vila ca 30 minuter och platta sedan ut längderna försiktigt. Vik ihop och rulla ut 55 cm jämna baguetter.
Jäs baguetterna i rumstemperatur på plåt med jäsduk i mellan varje.
Baka i stenugn på 270° med 20 sekunder ånga. Sänk värmen till 230° och öppna spjället när baguetterna fått fin färg. Baktid ca 20 minuter.
Vi rekommenderar
Inspiration
Kalle Bengtsson bakar
Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.