Vackert, nyttigt och gott: Med kål som huvudråvara
Kocken och säljaren Robert Hedman, Grönsakshallen Sorunda, älskar att kreera nya grönsaksrätter – gärna med kål som huvudråvara. Här presenterar Robert vegetariska kålrätter som med fördel kan användas som huvudrätt, men som även passar som tillbehör till kött och fisk.
Svarva kålroten, blancha den snabbt i saltat vatten. Låt svalna. Skala och skär ner andra kålroten i mindre bitar, rosta mjuk i ugn, mixa slät med brynt smör och smaka upp med salt och svartpeppar.
Skär ner blomkålen i buketter och rosta gyllenbruna i ugn. Plocka samtidigt ner blomkålsblasten tillsammans med grönkålen.
Blanda brynt smör med rostade sesamfrön, sesamolja, soya, limejuice och mortlade korianderfrön.
Vid servering
Dressa kålroten med brynta smördressingen.
Vänd runt grönkålen och blomkålsblasten med lite olivolja och salt.
Lägg sedan rätten, lager efter lager. Med den svarvade kålroten, kålrotspuré, rostade blomkålen samt grönkålen och blomkålsblasten.
Toppa med lite mer brynt smördressing samt korianderskott, chilistrån och kålblommor.
Vi rekommenderar
Inspiration
Vackert, nyttigt och gott: Med kål som huvudråvara
Kocken och säljaren Robert Hedman, Grönsakshallen Sorunda, älskar att kreera nya grönsaksrätter – gärna med kål som huvudråvara. Här presenterar Robert vegetariska kålrätter som med fördel kan användas som huvudrätt, men som även passar som tillbehör till kött och fisk.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.