Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Karahi curry med rött ris och kokosyoghurt

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Ett curryrecept späckat med grönsaker. Serveras med en söt-syrlig kokosyoghurt och ett härligt rött ris.

Ingredienser

Kokosyoghurt

  • 7 ½ dl mezeyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 7 ½ dl riven kokos
  • 2-3 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 dl koriander
  • 2 ½ msk flytande honung
  • 2 ½ msk limejuice

Karahigryta

  • 2 kg kycklinglårfilé
  • 2-3 st gul lök
  • 2 rödlök
  • 3 morot
  • 2 röd paprika
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1000 g kokosmjölk
  • 9-10 msk gul curry
  • salt
  • malen svartpeppar
  • olja och smör till stekning

Tillbehör

  • 2 l kokt rött ris eller råris
  • 3 st salladslök strimlade
  • koriander
  • lime i halvor eller klyftor
  • rostade kokoschips
Inspiration

Haka på trenden med Clean Eating

Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.
Inspiration

Mångsidig, smaksäker och kreativ!

Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!

Tillagning

Kokosyoghurt

  1. Mixa ihop alla ingredienserna.

Karahigryta

  1. Dela kycklinglårfiléerna i två bitar vardera.
  2. Fräs kycklingen i smör och olja. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en bunke.
  3. Skala och strimla löken och rödlöken. Skala och skiva moroten. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.
  4. Fräs grönsakerna i smör och olja.
  5. Lägg kycklingbitarna i en kastrull, häll på kycklingbuljongen, kokosmjölken och curryn, koka upp. Låt koka 5 minuter.
  6. Lägg sedan i grönsakerna och sjud ytterligare 5-10 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Vid servering

  1. Servera med rött ris eller råris, strö salladslöken över.
  2. Lägg på koriander och servera lime, rostade kokoschips och kokosyoghurt vid sidan om.

Inspiration

Haka på trenden med Clean Eating

Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.
Inspiration

Mångsidig, smaksäker och kreativ!

Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.