Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Karamelliserad pilgrimsmussla med champagnerisotto

Recept skrivet av
Fredrik Christiansson
Serveras med krispig purjolök.

Ingredienser

  • 10 st pilgrimsmusslor
  • 100 g fint avorioris, kokat
  • 50 g finhackad gul lök
  • 200 g musseljuice
  • 1 dl champagne
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 50 g riven Västerbottensost
  • olivolja
  • cassonadesocker
Inspiration

Konst och husmanskonst i Borstahusen

Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.

Tillagning

  1. Fräs lök och ris i olivolja tills genomskinliga.
  2. Tillsätt champagne och musseljuice tills det blir krämigt.
  3. Avsluta med riven ost och en klick osaltat smör.
  4. Smaka av med salt, peppar och socker.
  5. Doppa purjolöken i maizena. Fritera till gyllenbrunt.
  6. Häll upp på torkpapper och salta lätt.
  7. Halstra musslorna en minut på varje sida.
  8. Doppa i cassonade på en sida och karamellisera med gasolbrännare.

Inspiration

Konst och husmanskonst i Borstahusen

Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.

Artiklar ur receptet

Västerbottensost mittbit 1kg
530626, VÄSTERBOTTEN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Musseljuice 82cl
679993, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Avorioris 5kg
516203, RISENTA, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.