Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Kebab på vildsvinsskav med pitabröd, picklad zucchini, lingonlök, tahiniyoghurt och sötpotatispommes.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Kebab och kryddblandning
2 kg vildsvinskav
1 msk svartpeppar
1 msk kryddpeppar
1 tsk kanel
1 tsk muskot
1 tsk korianderfrön
1 tsk nejlika
1 tsk ingefära
Pitabröd
20 g jäst
700 g vatten
1100 g mjöl
25 g salt
15 g honung
olivolja till pensling
Picklad zucchini
3 dl socker
5 dl vitvinsvinäger
2 tsk senapsfrön
1 tsk senapspulver
1 tsk gurkmeja
3 st zucchini
2 tsk salt
Lingonlök
3 st silverlök
2 msk torkade lingon
1 tsk salt
Tahiniyoghurt
3 dl turkisk yoghurt
2 msk tahini
1 st vitlöksklyfta
salt
Sötpotatispommes
6 sötpotatisar
olja till fritering
Tillagning
Kebabkryddat vildsvinsskav
Mixa alla kryddor till ett fint pulver.
Stek vildsvinsskaven i en het panna och smaka upp med kryddblandningen.
Pitabröd
Lös upp jästen i vattnet och blanda allt i en degblandare.
Kör på hög hastighet i 10 minuter.
Rundriv bollar och låt jäsa i 1,5 timme.
Platta eller kavla ut till ca 1 cm tjocka pitabröd.
Pensla med olivolja och baka på 250° ca 5 minuter.
Picklad zucchini
Koka upp socker, vinäger och alla kryddor, ställ åt sidan och låt svalna.
Hyvla zucchinin tunt på längden, lägg den i isvatten med några nypor salt i 30 minuter.
Häll av vattnet och lägg ner zucchinin i den avsvalnade lagen.
Lingonlök
Hyvla löken tunt och blanda med lingon och salt.
Låt stå i rumstemperatur i en timme.
Tahiniyoghurt
Blanda yoghurten med tahini.
Riv ner vitlöken och smaka upp med salt.
Sötpotatispommes
Skala och skär potatisen i stavar.
Blanchera i saltat vatten i 2 minuter, kyl ner.
Förfritera på 120° i ca 5 minuter, kyl ner.
Fritera dem krispiga före servering.
Vintips till kebaben!
783506, MARTIN&SERVERA, Italien
{{jmfPrisPerEnhetString}}
{{jmfPrisPerEnhetDeladString}}