Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kesobröd med busfrön

Recept skrivet av
Anna Strömquist Larsson
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Lagom åt: 10 barnportioner
  • 1 påse torrjäst
  • 5 dl vatten
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1 dl sirap
  • 250 g keso
  • 1 nypa salt
  • ½ dl busfrön*

*BUSFRÖN
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl solroskärnor
  • rapsolja
  • kryddor
 

Tillagning

  1. Häll jästen i en degblandare och lös i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, sirap, keso, salt och frön.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget, och se till att du får en bra konsistens på degen. Kör gärna degblandaren några minuter extra. 
  3. Jäs i cirka 30–45 minuter. Baka ut som bullar eller limpa och jäs en omgång till i cirka 30 minuter.
  4. Grädda i cirka fem minuter på 250 graders värme och sänk sedan temperaturen till 160 grader. Grädda i åtta minuter till, (något längre om du gör limpa) eller tills brödet har en innertemperatur på 98 grader.

Busfrön: Blanda frön med lite rapsolja och valfria kryddor t.ex. paprikapulver, vitlök och salt. Rosta i ugnen i cirka 160 graders värme, eller i stekpanna, tills de fått fin färg.
 

Mer om Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.