Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
1 påse torrjäst
5 dl vatten
3/4 dl rapsolja
1 dl sirap
250 g keso
1 nypa salt
½ dl busfrön*
*BUSFRÖN
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
rapsolja
kryddor
Tillagning
Häll jästen i en degblandare och lös i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, sirap, keso, salt och frön.
Tillsätt mjölet lite i taget, och se till att du får en bra konsistens på degen. Kör gärna degblandaren några minuter extra.
Jäs i cirka 30–45 minuter. Baka ut som bullar eller limpa och jäs en omgång till i cirka 30 minuter.
Grädda i cirka fem minuter på 250 graders värme och sänk sedan temperaturen till 160 grader. Grädda i åtta minuter till, (något längre om du gör limpa) eller tills brödet har en innertemperatur på 98 grader.
Busfrön: Blanda frön med lite rapsolja och valfria kryddor t.ex. paprikapulver, vitlök och salt. Rosta i ugnen i cirka 160 graders värme, eller i stekpanna, tills de fått fin färg.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.