Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kokos- och currygryta

Recept skrivet av
Frida Ambjörnsson
Kokos- och currygryta med vitkål och röda linser serveras med svenskt havreris och rostade grönkålschips.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Gryta

  • 750 g morötter
  • 2,5 st paprika
  • 1,5 st gul lök
  • 1,5 st vitkålshuvud
  • 2,5 msk olivolja
  • 5 tsk (25-30 g) grönsaksbuljong eller lantbuljong
  • 2,5 msk currypulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3,75 dl röda linser
  • 2,5 st kokosmjölk
  • 1,5 dl vatten, eventuellt
  • 2,5 st lime

Grönkål


Inspiration

Matinspiratören: Frida Ambjörnsson

Måltidspedagogiken ska vara naturligt invävd i det dagliga arbetet med läroplansmålen i Gislaveds kommun. – Min ambition är att, tillsammans med pedagogerna, göra det okända känt för barnen, säger Frida Ambjörnsson, Årets Förskolekock 2021, måltidspedagog i Gislaveds kommun och kock på Strandsnäs Förskola.

Tillagning

Gryta

  1. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor.
  2. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Skala och finhacka lök och strimla vitkålen.
  4. Fräs grönsakerna i oljan några minuter tillsammans med lantbuljong, curry och cayennepeppar.
  5. Tillsätt välsköljda linser. Rör om och fräs lite till och häll sedan på kokosmjölk och limesaft.
  6. Låt puttra på låg värme i ca 15 minuter tills linserna är mjuka. Tillsätt eventuellt vatten och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med svenskt havreris.

Grönkålschips

  1. Riv grönkålen från stjälken och skölj noga.
  2. Torka den i handduk.
  3. Lägg på ugnsplåt.
  4. Massera in rapsolja.
  5. Strö över lite salt.
  6. Rosta i ugn på 200° i 8 minuter.
  7. Har ni fläkt i ugnen se till att stänga av eller vrida ner den.

Denna gryta kan ju varieras med olika grönsaker, man kan ju ha svamp, zucchini, palsternacka eller något annat om man vill.
Inspiration

Matinspiratören: Frida Ambjörnsson

Måltidspedagogiken ska vara naturligt invävd i det dagliga arbetet med läroplansmålen i Gislaveds kommun. – Min ambition är att, tillsammans med pedagogerna, göra det okända känt för barnen, säger Frida Ambjörnsson, Årets Förskolekock 2021, måltidspedagog i Gislaveds kommun och kock på Strandsnäs Förskola.

Artiklar ur receptet

Vitkål
180140
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kickup Mint nikotinfri 24g
103150, WIN
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Paprika röd 1kg
289702, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Gul lök skalad 5kg
126482, 3N PRODUKTER, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.