Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Frasig friterad kyckling täckt av en koreansk sötsur sås. Beroendeframkallande koreansk mat när den är som bäst!
Ingredienser
Portioner: 10
Kyckling :
1,5 kg Kycklinglårfile med skinn
6dl Majsstärkelse
7 tsk Malen koriander
5 tsk Vitlökspulver
5 tsk Go cho garo
2 tsk Salt
Frityrsmet :
4 dl Vetemjöl
4 dl Majsstärkelse
4 tsk Bakpulver
8 dl Kolsyrat vatten
Koreansk sötsur sås:
100 gr Vitlök
4 dl Japansk soja
1 dl Honung
0,5 dl Risvinäger
2 dl Palmsocker
1,5 dl Go chu jang
1 dl Ketchup
Kokt jasminris:
9 dl Jasminris
1 L Vatten
Tillagning
Frityrsmet:
Blanda frityrsmeten. Börja med alla torra varor och häll sedan i det kolsyrade vattnet under omrörning
Kyckling:
Skär varje lårfile i 2-3 bitar beroende på storlek.
Blanda majsstärkelse, go chu garo, vitlökspulver och malen koriander.
Doppa kycklingen i majsstärkelseblandningen , den hjälper frityrsmeten att fastna.
Fritera i omgångar kyckling i 180 grader tills kycklingen är krispig. Detta steg kan man göra i förväg.
Sås:
Hacka vitlöken fint och svetta i en kastrull.
Häll i alla andra ingredienser och låt puttra utan lock tills såsen blir klistrig.
Inlagd rättika:
Blanda risvinäger, socker och salt och låt sockret och saltet lösas upp. Spä med lite vatten om lagen blir för syrlig
Skär julienne strimlor av rättikan
Häll lagen över rättikan.
Görs med fördel ett par timmar innan.
Jasminris:
Skölj riset ett par gånger.
Fyll upp med vatten och låt riset dra 10 minuter.
Koka riset i 10 minuter med lock.
Ta av riset från plattan och låt dra med lock i 10 minuter
Servering:
Fritera kyckling ytterligare en gång för att göra den extra krispig.
Värm upp såsen i en panna och blanda med den friterade kycklingen.
Servera med jasminris och inlagd rättika.
Artiklar från receptet
339697, PATINA
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
477638, MARTIN&SERVERA, Ungern
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
176180, MARTIN&SERVERA, Thailand
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
450981, PELLES, Sverige
{{jmfprisString}}
{{jmfPrisDeladString}}
349498, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
143016, MAIZENA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
485086, FLOWER BRAND, Indonesien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
071720, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
529594, SAKURA, Brasilien
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
537282, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
254078, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Fishcake med go chu jang majonnäs och krossad gurka
Fiskkakor som med fördel görs på resterna efter att du putsat fisk. Spara putset över tid i frysen och samla på dig så har du en nästan gratis måltid.
Vi rekommenderar
Recept
Lax temaki
Sushistrut med lax i en strut av noriblad. Man kan med fördel servera flera olika toppings och låta gästen rulla sina egna temaki. Skall ätas direkt efter rullningen medans noribladen fortfarande är krispiga.
Vi rekommenderar
Recept
Fläskfärswok med wokgrönsaker och äggnudlar
Enkel och lätt vardagsrätt. Go chu garon ger en behaglig hetta och lägger sig lite domnande på läppen.
Vi rekommenderar
Recept
Tonfisksashimi med togarashi, grapefrukt- & mangosallad, regnbågsrom och friterat rispapper
Fräsh och god tonfiskrätt med balans i både smak och textur.