Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kombinationen av quinoa, kidneybönor och Oumph! är oslagbar och ger en rätt som både är vegetarisk och proteinrik. Dessutom är GI-värdet lågt. Lägg till spicy ginger dip för en nyttig och kryddig kick!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Marinad

  • 3 msk sesamfrön (rostade med skal)
  • 20 g vitlök
  • 2 msk gochujang (Koreansk Chilipasta)
  • 0,75 dl sesamolja
  • 1 dl soja
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1,5 dl honung
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk cayennepeppar

Övriga ingredienser

  • 1 kg Oumph!
  • quinoa
  • kidneybönor
  • sallad
  • svarta och vita sesamfrön
  • alfalfagroddar

Spicy Ginger Dip

  • 1 msk koriander
  • 30 g chili
  • 1 msk ingefära
  • 6 msk limesaft
  • 15 g honung
  • 9 g sesamolja
  • 60 g rapsolja
  • 90 g vatten
  • 75 g risvinäger
  • 75 g fisksås

Tillagning

Marinad

  1. Mal ned rostade sesamfrön i en mortel.
  2. Pressa vitlöken i en vitlökspress.
  3. Blanda alla ingredienser till marinaden.

Oumph!

  1. Tina upp 1 kg Oumph! så att den når rumstemperatur. Lägg sedan Oumphen i marinaden i ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200° och grill.
  3. Lägg den marinerade Oumphen på en plåt och grilla den i ugnen i ca 5 minuter tills den har fått en grillyta. Oumph! kan serveras både som varmrätt eller kall i en sallad.

Spicy ginger dip

  1. Hacka koriandern och chilin (behåll kärnorna för extra styrka).
  2. Riv ingefäran till en jämn massa.
  3. Blanda alla ingredienser. (Som vegan kan du byta ut fisksåsen mot ytterligare 6 msk risvinäger och 1 msk soja.)

Servering

  1. Koka quinoa enligt förpackningens instruktioner.
  2. Blanda ihop quinoa, kidneybönor och marinerad Oumph!
  3. Lägg upp blandningen över en grön sallad, dra spicy ginger dip över som en dressing!
  4. Garnera med svarta och vita sesamfrön och alfalfagroddar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.