Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Korn-otto

Recept skrivet av
David Lundqvist
Korn-otto med jordärtskocka, hasselnöt, skogssvamp och trattkantarellbuljong. Recept av David Lundqvist, Årets Kock 2018.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Korn-otto

  • 1,5 l helt korn
  • 2 l grönsaksbuljong
  • 4 dl vitvin
  • 4 msk olivolja
  • 3 st schalottenlök, skalad och finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 300 g smör
  • 400 g Parmesan/Pecorino, finriven
  • 400 g smetana, vispad
  • Salt och peppar

Jordärtskocka

  • 2 kg medelstora jordärtskockor, skrubbade
  • 10 st medelstora jordärtskockor, skalade
  • 200 g smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2,5 dl 1,2,3-lag, 1 del ättika, 2 del socker, 3 del vatten
  • 4 timjankvistar

Svampsauté

  • 2 kg skogssvamp, putsad, rensad och skuren/repad i bitar (t.ex. Karl-Johan, Gul Kantarell, Svart Trumpetsvamp, Trattkantarell, Taggsvamp)
  • 4 st schalottenlök, finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor, finskuren
  • 6 kvistar timjan, repad
  • 5 kvistar bladpersilja, finstrimlad
  • 150 g smör
  • 5 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar 

Svampbuljong

  • 60 g torkad trattkantarell
  • 400 g champinjoner, rensade
  • 2 l vatten
  • 3 st gula lökar, i grova bitar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 st timjankvistar
  • 4 st rosmarinkvistar
  • ½ rotselleri, skalad och skuren i bitar
  • 2 st palsternacka, skalad och skuren i bitar
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • Kikkomansoja
  • Citronjuice 

Hasselnötter

  • 300 g hasselnötskärnor, skållade
  • 3 dl vatten
  • 2 msk salt
Nyhet

David Lundqvist vann Årets Kock 2018

Nu har Årets Kock 2018 avgjorts, det som även kallas SM i professionell matlagning. Med ett nytt tävlingsupplägg där flera olika moment, totalt tio stycken, ingick var tävlingen hårdare och jämnare än någon gång tidigare. När vinnaren skulle utses på lördagseftermiddagen stod det klart att ett enda poäng skiljde ettan och tvåan åt.
Video

David berättar om finalen i Årets Kock 2018

Video

Här berättar David varför han väljer att arbeta med svenska produkter

Video

David ger sina tips på hur man lagar mat till många

Tillagning

Korn-otto

  1. Värm buljongen på svag värme.
  2. Svetta lök och vitlök i olivolja på medelhög värme i vid kastrull.
  3. Vänd ner kornet, vänd runt några gånger. Tillsätt sedan vitvin och koka upp.
  4. Sjud på medelvärme och mata med buljongen när vätskan kokat in.
  5. Koktid 20-25 min.
  6. Tillsätt smör och rör ut. Vänd ner smetanan och sedan osten.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Jordärtskocka

  1. Skär de 10 jordärtskockorna i mindre bitar. Koka upp 123-lagen och häll över skockorna. Låt dra i 20 min.
  2. Rosta resten av skockorna i ugn med 50 g av smöret, salt, peppar och timjan på 185 grader tills mjuka (stickprov), ca 25-30 min.
  3. Bryn skockorna i panna på medelhög värme innan servering. Dressa med olivolja, flingsalt och svartpeppar.

Svampsauté

  1. Bryn svampen i rapsolja i panna på medelhög värme och lite salt.
  2. Tillsätt smöret, löken och timjan. Bryn tills det skummar om smöret.
  3. Avsluta med persilja och smaka av med salt och peppar.

Svampbuljong

  1. Koka upp och sjud allt utom soja och citronjuice i 30 min.
  2. Sila genom finmaskig sil och reducera till hälften.
  3. Smaka av med soja, citron och kallpressad rapsolja.

Hasselnötter

  1. Koka upp vatten och salt. Häll över nötterna. Låt dra i 20 min.
  2. Rosta nötterna torra i het panna under omrörning.

Nyhet

David Lundqvist vann Årets Kock 2018

Nu har Årets Kock 2018 avgjorts, det som även kallas SM i professionell matlagning. Med ett nytt tävlingsupplägg där flera olika moment, totalt tio stycken, ingick var tävlingen hårdare och jämnare än någon gång tidigare. När vinnaren skulle utses på lördagseftermiddagen stod det klart att ett enda poäng skiljde ettan och tvåan åt.
Video

David berättar om finalen i Årets Kock 2018

Video

Här berättar David varför han väljer att arbeta med svenska produkter

Video

David ger sina tips på hur man lagar mat till många

Artiklar ur receptet

CHARDONNAY TERROIR    75CL VIV
495580, VINOVATIVA, Frankrike
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Grönsaksbuljong lågsalt 0,3% 4kg
646687, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Parmigiano Reggiano 22mån 1kg
223347, BRAVO FRISCUS, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
071381
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Trattkantarell torkad 1kg
427161, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
134262, MARTIN&SERVERA, Turkiet
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
218776, KIKKOMAN, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Rapsolja 2L
414383, SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.