I härlig miljö vid Mälarens strand ligger Krägga herrgård som serverar klassiskt julbord med nytänk. I köket jobbar ett inarbetat team under ledning av köksmästare Martin Andreasson.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 10 minuter.
Blanda sirap, socker och vatten i en kastrull. Låt koka under omrörning till 117°.
Ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i sockerlagen.
Häll över sockerlagen i en bakmaskin och vispa i ca 10 minuter, tills lagen är vit och fluffig. Går även bra att hälla i lite karamellfärg eller pepparmyntsolja.
Häll marshmallow-massan på ett bakplåtspapper med florsocker, platta till, låt stelna och skär sedan i bitar.
Skruvar: Vill ni göra skruvar så spritsa ut längder på bakplåtspapper med florsocker på, lägg ihop 3 längder, tvinna ihop och fäst med en tandpetare i var ände.
Låt ligga i några timmar och klipp sedan i bitar!
Vi rekommenderar
Inspiration
Traditionellt julbord på Krägga
I härlig miljö vid Mälarens strand ligger Krägga herrgård som serverar klassiskt julbord med nytänk. I köket jobbar ett inarbetat team under ledning av köksmästare Martin Andreasson.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.