Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Prinskorv

Recept skrivet av
Martin Andreasson
Prinskorv från Krägga herrgårds julbord.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
  • 250 g fläskfärs
  • 250 g högrevsfärs
  • 150 g malet späck
  • 100 g krossad is
  • 25 g hackad smörstekt gul lök
  • 12 g salt
  • 2 g malen svartpeppar
  • 1 g torkad ingefära
  • Torkad timjan
  • Kryddpeppar
  • 2 meter fårfjälster
Inspiration

Traditionellt julbord på Krägga

I härlig miljö vid Mälarens strand ligger Krägga herrgård som serverar klassiskt julbord med nytänk. I köket jobbar ett inarbetat team under ledning av köksmästare Martin Andreasson.

Tillagning

  1. Blanda ihop allt utom isen.
  2. Mixa isen i en matberedare tills isen blir till ”snö”.
  3. Blanda i isen i färsen.
  4. Stoppa färsen i fjälster och knyt till lagom stora korvar.
  5. Varmrök korven i ca 30-40 minuter på 80-85º.
  6. Stek färdig i panna innan servering.

Inspiration

Traditionellt julbord på Krägga

I härlig miljö vid Mälarens strand ligger Krägga herrgård som serverar klassiskt julbord med nytänk. I köket jobbar ett inarbetat team under ledning av köksmästare Martin Andreasson.

Handla direkt i vår e-handel

Fläskfärs 18% 2,5kg
866533, FÅDDMAN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Kryddpeppar hel 300g
278283, KOCKENS, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.