Vackert, nyttigt och gott: Med kål som huvudråvara
Kocken och säljaren Robert Hedman, Grönsakshallen Sorunda, älskar att kreera nya grönsaksrätter – gärna med kål som huvudråvara. Här presenterar Robert vegetariska kålrätter som med fördel kan användas som huvudrätt, men som även passar som tillbehör till kött och fisk.
Skär och plocka kålen till mindre blad, blanchera de hastigt i lättsaltat vatten.
Skär äpplet i tändstickor, lägg i isvatten till servering.
Silverlöken skivas tunt på mandolin och läggs sen också i isvatten.
Under tiden så kokas grädden ner till hälften – Cremé Dubbel.
Vid servering
Koka upp cremé dubbel, vänd ner kålbladen, äppelstickorna samt silverlöken.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg upp på tallrik och toppa med nystekt levainbröd, picklade senapskorn samt senapsört.
Avsluta med att rippla lite olivolja samt färskpressad citronjuice över rätten.
Vi rekommenderar
Inspiration
Vackert, nyttigt och gott: Med kål som huvudråvara
Kocken och säljaren Robert Hedman, Grönsakshallen Sorunda, älskar att kreera nya grönsaksrätter – gärna med kål som huvudråvara. Här presenterar Robert vegetariska kålrätter som med fördel kan användas som huvudrätt, men som även passar som tillbehör till kött och fisk.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.