Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Krämig linguine med burrata och grillad nektarin

Recept skrivet av
Barilla
Enkel och god vegetarisk pasta som förgylls av krämig burrata samt ljumna och vackert sotade nektariner. Italiensk sommarkänsla på en tallrik!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 150 g bananschalottenlökar
  • 3 msk honung
  • 20 g vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 kg Barilla tomat- och basilikasås
  • rivet citronskal ifrån 1 citron
  • 40 g färsk basilika

Nektariner
  • 5 nektariner
  • saft ifrån citronen
  • olivolja

Pasta
  • 250 g broccoli
  • 1 kg Barilla Linguine
  • 1 kg burrata
  • mortlad svartpeppar

Från receptet

Linguine 5kg
456673, BARILLA, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Pastasås tomat och basilika 2kg
582254, BARILLA, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Sätt på grillen, gärna kolgrill.

Sås

  1. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken.
  2. Värm olivolja i en kastrull och fräs löken mjuk.
  3. Ringla över och smält honungen och tillsätt sedan tomat- och basilikasåsen. Låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Grovhacka bladen på basilikan och lägg i såsen tillsammans med citronskalet.
  5. Dra bort från värmen.

Nektariner

  1. Dela nektarinerna i klyftor. Pensla med citronsaft och olivolja.
  2. Grilla på direkt värme så de får färg på bägge sidor.

Pasta

  1. Dela broccolin i bitar.
  2. Koka pastan enligt anvisningen. Lägg i broccolin när två minuter återstår.
  3. Blanda pastan och broccolin med såsen.

Servera

Toppa pastan med nektariner och burrata, ringla över olivolja och mortlad svartpeppar på osten.

Från receptet

Linguine 5kg
456673, BARILLA, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Pastasås tomat och basilika 2kg
582254, BARILLA, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Bowl med fusilli, picklad zucchini och pestomajonnäs

En vacker vegetarisk bowl fylld till bredden med goda smaker och spännande texturer. Proppad med naturligt mättande protein passar den lika bra till lunch som till middag.
Recept

Olivslungad sedanini med kryddiga vegobullar

En sofistikerad, modern och vegetarisk variant av den svenska klassikern köttbullar med makaroner där naturlig sälta från oliver och frisk citruskräm lyfter smakerna till helt nya höjder.
Recept

Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås

Härlig vegetarisk fusion där sicilianska pastaskruvar möter mellanösterns populära falaflar och toppas med en fantastisk taratorsås. Succé utlovas bland både stora och små.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.