Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kryddstekt rådjur

Recept skrivet av
Anders Karlsson
Kryddstekt rådjur med kålrot, ost och svamp.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer (10 smårätter)


Rådjur

  • 1 kg rådjursfilé putsad
  • 15 g korianderfrö
  • 15 g fänkålsfrö
  • 15 g senapsfrö
  • 15 g svartpepparkorn
  • Brynt smör
  • Salt

Kålrotspuck

  • 2 st lagom stora kålrötter
  • 10 timjanskvistar
  • Salt
  • Smör

Ostkräm

  • 100 g grädde
  • 150 g wrångebäcksost (riven)
  • 1 st ägg
  • 1 dl olja
  • Salt

Svamp

  • 1 kg blandad svamp (säsongsbetonat men t.ex kantarell, sv trumpet, karl johan osv)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Smör
  • Salt
  • Sv peppar
Inspiration

Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget

Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.

Tillagning

Rådjur

  1. Mixa kryddorna och gnid in köttet, sota hastigt direkt på hällen eller i en gjutjärnspanna.
  2. Flytta över till plåt, pensla med brynt smör och salta, baka på 130º till innertemp 48º.  
  3. Låt köttet vila 5 minuter.

Kålrotspuck

  1. Svarva kålrötterna och rulla ihop arken så tajt det går, dela i 10 jämnstora skivor ca 2 cm tjocka.
  2. Lägg i metallringar så de inte snurrar upp sig i ugnen, lägg en timjanskvist samt en bra klick smör i varje ring, salta och baka på 160º tills mjuka ca 30 minuter.

Ostkräm

  1. Koka upp grädden, vänd ner osten utan att den smälter helt, häll i en mixer (vitamix) slå i ägget och mixa.
  2. Häll i oljan försiktigt under tiden tills den tjocknar, smaka av med salt.

Svamp

  1. Stek svampen i smör, lägg i vitlöksklyftorna på slutet så de inte blir bittert (glöm inte att ta ur dem innan servering), smaka av med salt och peppar.

Viltsky

  1. Bryn allt på medelvärme tills gyllene, slå på fond och reducera till bra konsistens och djup, sila av och spräck med några droppa enskottsolja på fram.
  2. Var frikostig med såsen då detta är en goffrätt.

Inspiration

Ge höstmaten smak av det vilda köket med Kocklandslaget

Anders Karlsson, Svenska Kocklandslagets näst mest tatuerade kock, går under hösten in i en intensiv period med laget inför OS i februari. Ett naturligt val för både Anders och Kocklandslaget är att laga vilt tillsammans med svenska smaker.

Artiklar ur receptet

Rådjursytterfilé 500g/5kg
615559, TVÄRSKOGSVILT, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kålrot
240234, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Wrångebäcksost opastöriserad Almnäs 2kg
757773, ALMNÄS BRU, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kantarell se
144329, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.