Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kryddstekt rostbiff

Recept skrivet av
Mattias Larsson
Kryddstekt rostbiff med brysselkål och äpple samt brynt pinjenötssmör och mandelpotatispuré.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1 ½ kg rostbiff
  • 1 tsk kummin
  • 1 ½ tsk kryddpeppar
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • salt och svartpeppar
  • olivolja och smör till stekning
  • 1,5 kg mandelpotatis
  • 125 g smör
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • ¾ kg brysselkål
  • 2-3 äpplen
  • 350 g smör
  • 150 g pinjenötter
Video

Mattias berättar om receptet till kryddstekt rostbiff

Inspiration

Mattias Larsson - Oädla detaljer

Sommarens torka i Sverige har lett till brist på bete och att många bönder har behövt skicka sina djur till slakt tidigare än beräknat. Det har gett ett överskott av svenskt kött. Vi behöver nu köpa mer svenskt kött, börja ta hand om hela djuren och se till att använda fler köttdetaljer i matlagningen, allt från bringa och rostlock till rostbiff och fransyska. Vi bad därför Mattias ”Fredagskocken” Larsson ta fram recept på goda rätter på svenskt kött som du kan laga med mindre ädla detaljer.

Tillagning

  1. Dela rostbiffen på längden, längs med fibrerna. Salta och peppra den. Mortla kummin, kryddpeppar och fänkålsfrö och gnid sedan in dem i köttet.
  2. Bryn köttet till fin färg och ugnsbaka det sedan ca 50 minuter på 75 C tills kärntemperaturen är ca 52 C. Låt köttet vila före servering.
  3. Skala potatisen, koka den mjuk i osaltat vatten och häll av vattnet direkt därefter. Koka under tiden upp smör och mjölk i en kastrull. Pressa potatisen i en potatispress direkt när den är nykokt. Tillsätt smör-mjölken och vispa snabbt ihop till en slät puré.
  4. Ansa och dela brysselkålen och stek den i smör tills de har en fin brynt färg och är al dente. Klyfta äpplet och stek i smör ett par minuter.
  5. Koka upp smöret med pinjenötterna tills de är lätt brynt och doftar nötigt. Dra då av de från plattan.
  6. Tranchera köttet och servera med potatispurén, brysselkålen, äpplena och det brynta pinjenötssmöret.

Tips! Den kryddstekta rostbiffen kan vara ett trevligt alternativ på julbordet.

Video

Mattias berättar om receptet till kryddstekt rostbiff

Inspiration

Mattias Larsson - Oädla detaljer

Sommarens torka i Sverige har lett till brist på bete och att många bönder har behövt skicka sina djur till slakt tidigare än beräknat. Det har gett ett överskott av svenskt kött. Vi behöver nu köpa mer svenskt kött, börja ta hand om hela djuren och se till att använda fler köttdetaljer i matlagningen, allt från bringa och rostlock till rostbiff och fransyska. Vi bad därför Mattias ”Fredagskocken” Larsson ta fram recept på goda rätter på svenskt kött som du kan laga med mindre ädla detaljer.

Artiklar ur receptet

Brysselkål 2,5kg
709980, MARTIN&SERVERA, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Pinjenöt 500g
337832, LUNDBERG, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.