Kungsmussling med jordärtskocks/misopuré och ramslökskapris.
Ingredienser
Lagom åt: 4 personer
4 st kungsmussling
2 st solovitlök
3 kvistar timjan
2 dl rapsolja
Jordärtskocks/misopuré
8 st jordärtskockor
1 dl havregrädde
2 msk misopasta
Ramslökskapris
1/2 silverlök
1/2 knippe gräslök
2 msk ramslökskapris
1/2 dl rapsolja
Vi rekommenderar
Inspiration
Dahlboms mat & bar: Rockigt och personligt
Öppna restaurang under pandemin? Jo då, det går men det gäller att vara kreativ och flexibel. Möt paret Jonas och Pia som driver Dahlboms mat & bar i Linköping.
Salta och lägg den fina biten i oljan och låt stå i 45 minuter.
Jordärtskocks/misopuré
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg jordärtskockan på en plåt och ringla lite olja över. Salta.
Baka i ugn tills den är helt igenom mjuk.
Pressa ut köttet och koka det med havregädden.
Mixa ihop med misopastan.
Smaka av med salt och lite vit vinäger.
Fritera skalen krispiga i olja.
Ramslökskapris
Hacka silverlöken fint.
Skär gräslöken fint.
Blanda med lagen från kaprisen och rapsolja.
Vi rekommenderar
Inspiration
Dahlboms mat & bar: Rockigt och personligt
Öppna restaurang under pandemin? Jo då, det går men det gäller att vara kreativ och flexibel. Möt paret Jonas och Pia som driver Dahlboms mat & bar i Linköping.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.