När man kokar kycklingbenen blir inte bara köttet mört, benen släpper också ifrån sig härliga smaker till grytan. Som i denna smakrika gröna curry där smakgrunden är grön currypasta. Gör egen eller köp färdig och anpassa mängden efter hur stark du önskar att curryn ska vara.
Ingredienser
Tillagningstid: ca 40min Lagom åt: 10 personer
2,125 g Solbacka kycklingben
5 msk Neutral olja
100 g Färsk ingefära, skalad
5 st Vitlöksklyfta
15 st Cocktailtomater
5 st Bananschalottenlök
7,5 st Stjälkar citrongräs
5 msk Grön thai currypasta (mer om du vill ha starkare)
1,25 dl Fisksås
5 burkar Kokosmjölk
2,5 tsk Strösocker
12,5 dl Utspädd kycklingbuljong (fond, tärning eller koka egen)
Hacka vitlök, schalottenlök och ingefära fint. Dunka till citrongräsen med skaftet på en kniv, det hjälper smakerna att frigöras. Strimla dem fint. Dela tomaterna på mitten.
Hetta upp en stor gryta med olja och fräs lök, vitlök, ingefära och citrongräs i ett par minuter under omrörning.
Tillsätt currypasta och tomater och fortsätt fräsa under omrörning ett par minuter.
Tillsätt fisksås, socker, kokosmjölk och buljong och lägg ner kycklingbenen. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 25 min, rör om då och då under tiden. Smaka av med salt och tillsätt strimlad, urkärnad chili.
Strimla sockerärtor och salladslök fint.
Hacka koriandern och blanda allt med haricot verts samt en dressing på limesaft, sesamolja och japansk soja.
Servera salladen till curryn och nykokt jasminris.
Saftig och krispig kycklinglårfilé. Som en flirt med medelhavet serverad med en ljummen tomatsallad, enkelt och avskalat. Servera rätten som en lättare lunch tillsammans med ett gott bröd, risonisallad eller en risotto. Passar också att serveras med en färsk pasta för en matigare måltid.
En riktig söndagsmiddag där allt tillreds i en gryta i ugnen och blir magi tillsammans med ett bacon- och druvfräs som kycklingen toppas med. Genom att rimma hela kycklingen säkrar man upp så att allt kött på kycklingen får ordentligt med smak och sälta. Kräver inte särskilt mycket arbetskraft, men gör stor skillnad.
Bakad kyckling, betor och lök på samma plåt som serveras med ett krämigt och fluffigt smör, vispat med citron och fänkålsfrön. Det vispade smöret håller sig krämigt så länge det förvaras i rumstempereratur.
Solbackakycklingen från Guldfågeln föds upp på utvalda sydsvenska gårdar med gott om plats, där den får 100 procent sojafritt foder och växer upp under en längre tid. Det ger ett mindre klimatavtryck och en mognare smak. Inspireras av recept på kycklingen till din höst- och vintermeny.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.