Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kycklingfilé med syrad grädde och dillolja

Recept skrivet av
Atria
Med sous vide får du aldrig torr och tråkig kyckling. Här ett lyxigt men enkelt recept med kycklingfilé som smälter i munnen.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 1,2 kg LÖNNEBERGA, kycklingbröstfilé, sous vide 
  • 50 g Laktosfritt smör, normalsaltat
  • 2 kg Potatis, kokt
  • 500 g Morot, skuren
Sås
  • 400 g Laktosfri vispgrädde
  • 1 tsk Ättika
  • Salt & peppar
Dillolja
  • 200 Dill
  • 2 dl Olja, neutral

Tillagning

  1. Koka upp grädden och smaksätt med ättika, salt och peppar. Lägg i kycklingen.
  2. Mixa dillen tillsammans med oljan i ca 20 minuter och låt sedan sila genom ett kaffefilter. 
  3. Ugnsbaka morot tills den är mjuk. 
  4. Servera kycklingfilén med kokt potatis, morot, sås och dillolja.
 

Inspiration & fler recept

Recept

Rimmad fläskbog med solmos och pepparrotscréme

Slow cooked fläskbog med hemlagat rotmos. Få husmansrätter är väl så välkända som denna? En perfekt höst- och vinterrätt.
Recept

Oxkind med svamp och örtsmör

Oxkind är en trendig restaurangdetalj med djup och fin nötsmak som tillsammans med svamp och örtsmör blir perfekt på höst- och vintermenyn.
Recept

Örtagårdsstek med krämig örtsås

Klassisk, långbakad stek av skinkfransyska som passar både som lunchrätt och på buffén.
Inspiration

Sous vide - varsam tillagning, mört kött

Att långsamt tillaga en råvara med full kontroll för att få ett perfekt resultat varje gång, det är sous vide! Oavsett om du lagar själv eller köper färdig sous vide har du en tillagning som sköter sig själv medan du gör annat. Här berättar Atria mer om möjligheterna med tillagningsmetoden och bjuder på inspirerande sous vide-recept.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.