Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kycklinglårfilé med saltbakade rödbetor

Recept skrivet av
Unilever Food Solutions
Serveras med riven getost och spenat samt kycklingvinägrett på brynt smör och rödbetor.

Ingredienser

Kycklinglår

  • 1.5 kg kycklinglårfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippe persilja

Rödbetor

  • 1.2 kg rödbetor
  • 500 g grovt salt

Kycklingvinägrett

  • 2 st schalottenlökar 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 2 kvistar timjan 
  • 1.5 dl vitt vin 
  • 4 dl Knorr Professional Kycklingfond 
  • 3 st citroner 
  • 1 msk socker 
  • 1 msk salt 
  • 100 g smör 

Tillbehör

  • 1 kg bladspenat 
  • 2 st schalottenlökar 
  • 50 g smör 
  • 200 g hårdost på getmjölk


Från receptet

Kycklingfond 1 liter
616029, KNORR PROFESSIO, Finland
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från laktos
  • Fri från gluten
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Kycklinglår

  1. Krydda kycklinglårfilerna med riven vitlök, hackad persilja, salt och svartpeppar.
  2. Bryn lårfiléerna i en stekpanna och lägg dem därefter i vinägretten enligt recept nedan.


Rödbetor

  1. Täck en plåt med det grova saltet. 
  2. Lägg på rödbetorna och ugnsbaka dem i 160 grader tills de är mjuka rakt igenom. 
  3. Skala betorna och dela dem i bitar.

Kycklingvinägrett

  1. Fräs schalottenlöken tillsammans med vitlök och timjan. 
  2. Häll över det vita vinet och reducera till hälften. 
  3. Slå på kycklingfonden och koka ihop till en kraftig och god sås. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Riv citronskalet och filea citronen. 
  5. Dela filéerna i mindre bitar och grava dem i socker och salt. 
  6. Bryn smör i en kastrull. 
  7. Blanda samman kycklingsåsen, den gravade citronen och det brynta smöret till en vinägrett.

Tillbehör

  1. Plocka och skölj spenaten. 
  2. Skiva schalottenlökar tunt. 
  3. Sautera spenaten hastigt i smör tillsammans med lökskivorna. Krydda med salt och peppar. 
  4. Riv getosten över rätten vid servering.

Från receptet

Kycklingfond 1 liter
616029, KNORR PROFESSIO, Finland
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från laktos
  • Fri från gluten
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.