Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kycklingspett med koriandermarinerade grönsaker

Recept skrivet av
Atria
En grillflirt med det asiatiska kökets fantastiska smaker. Med färdiglagade kycklingspett blir det enkelt att snabbt förbereda för många. Passar både till lunch, a la carte och take away.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 20 st Lönneberga Kycklingspett Tikka 
  • Basmatiris

Koriandermarinerade grönsaker
  • 2 stora paprikor
  • 2 stora rödlökar
  • 5 msk fisksås 
  • 2 stora morötter
  • 250 g stjälkselleri
  • 150 g bladspenat
  • 1,25 dl pressad citronjuice
  • 2,5 dl färsk koriander
  • salt

Jordnötssås
  • 250 g jordnötssmör
  • 2,5 msk soja
  • 2,5 msk pressad citronjuice
  • 1,25 dl vatten
  • salt

Tillagning

  1. Finstrimla eller skiva grönsakerna tunt och blanda med spenat, fisksås, citronjuice och koriander. Smaka av med salt. Låt marinera i minst 10 minuter före servering.
  2. Blanda samman ingredienserna till jordnötssåsen och smaka av med salt vid behov.
  3. Tillaga kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen alternativt servera dem kalla tillsammans med de marinerade grönsakerna, jordnötssåsen och basmatiriset.
 

Fler recept från Atria

Recept

Kotlettrad med pestopasta och bönsallad

Lunchrätt med klassisk kotlettrad, här med smarrig pestopasta och fräscha grönsaker.
Recept

Poké bowl med kyckling

Färgglad, hälsosam och smakrik sallad med saftig och mör kycklingfilé sous vide. Utmärkt till lunch och take away.
Recept

Reuben Sandwich

En riktig dundertoast, och det är inte svårt att förstå varför: Slow cocked oxbringa, lagrad ost, surkål och dressing gör denna toast både matig och lyxig. Perfekt för convenience.
 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.