En grillflirt med det asiatiska kökets fantastiska smaker. Med färdiglagade kycklingspett blir det enkelt att snabbt förbereda för många. Passar både till lunch, a la carte och take away.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
20 st Lönneberga Kycklingspett Tikka
Basmatiris
Koriandermarinerade grönsaker
2 stora paprikor
2 stora rödlökar
5 msk fisksås
2 stora morötter
250 g stjälkselleri
150 g bladspenat
1,25 dl pressad citronjuice
2,5 dl färsk koriander
salt
Jordnötssås
250 g jordnötssmör
2,5 msk soja
2,5 msk pressad citronjuice
1,25 dl vatten
salt
Tillagning
Finstrimla eller skiva grönsakerna tunt och blanda med spenat, fisksås, citronjuice och koriander. Smaka av med salt. Låt marinera i minst 10 minuter före servering.
Blanda samman ingredienserna till jordnötssåsen och smaka av med salt vid behov.
Tillaga kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen alternativt servera dem kalla tillsammans med de marinerade grönsakerna, jordnötssåsen och basmatiriset.
Fler recept från Atria
Vi rekommenderar
Recept
Kotlettrad med pestopasta och bönsallad
Lunchrätt med klassisk kotlettrad, här med smarrig pestopasta och fräscha grönsaker.
En riktig dundertoast, och det är inte svårt att förstå varför: Slow cocked oxbringa, lagrad ost, surkål och dressing gör denna toast både matig och lyxig. Perfekt för convenience.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.