Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Lamm i kål

Recept skrivet av
Jens Eriksson
Lamm med brysselkål, stekt lök och rårörda lingon.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 2 kg hals eller bog av lamm. Man kan även byta ut bog eller hals mot lammlägg men då ökar koktiden ungefär till det dubbla.
  • 1 litet vitkålshuvud
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 5 dl vatten
  • 5 dl torrt vittvin
  • Hackad persilja
  • 20 st brysselkål
  • 20 st steklökar
Inspiration

Smakrika och hållbara vintergrytor

Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.

Tillagning

  1. Skär köttet 2x2cm bitar. Skär kålen i kuber 3x3 cm. 
  2. Bryn kålen och köttet. 
  3. Lägg ner kål, kött och kryddorna i en gryta och häll i vin och vatten så det nätt och jämt täcker. 
  4. Koka upp, skumma och låt sakta sjuda under lock 1-1 1/2 timme eller tills köttet är mört. 
  5. Under tiden plocka de yttre bladen från brysselkålen och vid servering blanchera på eller stek dem snabbt i olja. 
  6. Skala och stek små lökarna. 
  7. Servera grytan med brysselkål och steklökar samt rikligt med persilja, koktpotatis och rårörda lingon.

Inspiration

Smakrika och hållbara vintergrytor

Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.

Artiklar ur receptet

Lammlägg bak 400g/4,8kg
598623, SVENSKT BUTIK, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vitkål
180140
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Brysselkål 500g
115899, F&G M/S, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiska varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.