Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Lasagne på hjortfärs och taleggio

Recept skrivet av
Lantmännen
Viltlasagne med hjortragu och italienska ostar. Rättens tema är det italienska köket - La cucina italiana!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Tidsåtgång: 4 tim

Hjortragu

  • 280 g gul lök
  • 250 g morot
  • 50 g vitlök
  • 1250 g hjortfärs
  • 250 g färska toppmurklor
  • 2,5 dl rött vin
  • 380 g krossade tomater
  • 7,5 dl kalvfond
  • 7,5 dl vispgrädde
  • 2,5 msk färska timjanblad
  • 10 färska lagerblad
  • 1 dl rapsolja
  • 500 g smör
  • salt
  • vitpeppar

Lasagne

  • 600 g lasagneplattor
  • 250 g riven parmesanost
  • 500 g tärnad taleggio

Till garnering

  • ätbara blommor
  • lagerblad från hjortragun
  • 5 msk jungfruolja

Tillagning

Hjortragu

  1. Skala lök, morot och vitlök och mal genom en köttkvarn.
  2. Bryn hjortfärsen i rapsolja och häll över den i en kastrull.
  3. Stek toppmurklorna i smör, smaka av med salt och vitpeppar och häll det i kastrullen med färsen.
  4. Bryn lök, morot och vitlök i rapsolja och häll över allt i samma kastrull.
  5. Häll i vinet och låt koka i 3 minuter.
  6. Tillsätt krossad tomat, kalvfond, grädde, timjan och lagerblad och låt koka försiktigt i 30 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Ta av kastrullen från spisen och plocka ur lagerbladen till garnering.

Lasagne

  1. Koka upp saltat vatten och koka lasagneplattorna, kyl sedan ned pastan i isbad.
  2. Varva lasagneplattorna, hjortragu och riven parmesanost i en ugnsfast form.
  3. Börja med ett tunt lager ragu. Avsluta med tärnad taleggio.
  4. Grädda i ugn 175° C i 20 minuter.

Servering

  1. Garnera med blommor, lagerblad och avsluta med att ringla över lite jungfruolja.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.