Viltlasagne med hjortragu och italienska ostar. Rättens tema är det italienska köket - La cucina italiana!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tidsåtgång: 4 tim
Hjortragu
280 g gul lök
250 g morot
50 g vitlök
1250 g hjortfärs
250 g färska toppmurklor
2,5 dl rött vin
380 g krossade tomater
7,5 dl kalvfond
7,5 dl vispgrädde
2,5 msk färska timjanblad
10 färska lagerblad
1 dl rapsolja
500 g smör
salt
vitpeppar
Lasagne
600 g lasagneplattor
250 g riven parmesanost
500 g tärnad taleggio
Till garnering
ätbara blommor
lagerblad från hjortragun
5 msk jungfruolja
Tillagning
Hjortragu
Skala lök, morot och vitlök och mal genom en köttkvarn.
Bryn hjortfärsen i rapsolja och häll över den i en kastrull.
Stek toppmurklorna i smör, smaka av med salt och vitpeppar och häll det i kastrullen med färsen.
Bryn lök, morot och vitlök i rapsolja och häll över allt i samma kastrull.
Häll i vinet och låt koka i 3 minuter.
Tillsätt krossad tomat, kalvfond, grädde, timjan och lagerblad och låt koka försiktigt i 30 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Ta av kastrullen från spisen och plocka ur lagerbladen till garnering.
Lasagne
Koka upp saltat vatten och koka lasagneplattorna, kyl sedan ned pastan i isbad.
Varva lasagneplattorna, hjortragu och riven parmesanost i en ugnsfast form.
Börja med ett tunt lager ragu. Avsluta med tärnad taleggio.
Grädda i ugn 175° C i 20 minuter.
Servering
Garnera med blommor, lagerblad och avsluta med att ringla över lite jungfruolja.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.