Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Lime- och Chipotlemajonnäs

Recept skrivet av
Dennis Hansson
Het och syrlig majonnäs. Tips! Majonnäsen kan med fördel göras dagen innan så att smakerna hinner mogna under natten.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 4 st rumstempererade äggulor
  • 5 dl Rapsolja
  • 1 st torkad chipotle (beroende på önskad styrka)
  • 1 st lime
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Salt

Tillagning

  1. Lägg den torkade chipotlen i en liten kastrull och täck med vatten. Sjud tills chipotlen är mjuk (ca 10 min).
  2. Ta upp den mjuka chipotlen och ställ tillbaka kastrullen på spisen och reducera ner vätskan till ca 10% av den ursprungliga vätskemängden är kvar. Låt sedan svalna av till rumstemperatur.
  3. Ta bort stjälken på chipotlen och hacka den noggrant.
  4. Tärna eller riv vitlöken fint och zesta limen.
  5. Häll upp de rumstempererade äggulorna och pressa limejuicen i bunken. Vispa ihop och tillsätt oljan försiktig för att binda ihop majonnäsen.
  6. Montera i limezest, vitlöken och den hackade chipotlen.
  7. Smaka av med salt och ev lite av den avsvalnade chipotlevätskan efter behov. (Majonnäsen kan med fördel göras dagen innan så hinner smakerna mogna under natten).

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.