Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Lobstersalad

Recept skrivet av
Kieran Mierendorff
Hummersallad med friterat rispapper.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 800 g kokt hummer
  • 1 friterad brysselkål (plock lever och fritera)
  • 1 msk tärnad picklad rödlök 

Äggkräm 

  • 1/2 tsk yuzu kosho 
  • 2 ägg
  • Salt
Aji amarillodressing
  • 3 msk aji amarillo pasta 
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1,5 tsk soja
  • 1 tsk citronjuice
  • 3 msk matolja
Inspiration

Spännande smaker i Åre

Snö, vinter, skidåkning och spännande krogar, tankarna går direkt till Åre som av många anses ha den bästa utförsåkningen i Sverige. Restaurangutbudet i den jämtländska skidorten har under de senaste åren också vuxit enormt. Nästan mitt i backen ligger restaurang Raw, som sedan flera år tillbaka serverar asiatiska smaker. I köket jobbar Max Hammerin, en gotlänning som efter en härlig sommarsäsong på ön nu återvänt till Åre.

Tillagning

Äggkräm

  1. Koka äggen på 63°med hjälp av en kött termometer, i 1,6 timmar.
  2. Separera äggulan från vitan. Mixa äggulan slät i en mixer och smaka av med yuzu kosho och salt.

Aji amarillodressing

  1. Blanda alla ingredienser förutom matoljan i en matberedare och mixa på låg hastighet.
  2. Häll i oljan med en jämn tunn stråle, så att oljan binder de andra ingredienserna.

Friterat rispapper

  1. Värm oljan i en kastrull till 170–180°C. 
  2. Fritera rispapprena ett eller två åt gången ca ½ minut. 
  3. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

 

  1. Plocka hummerköttet i cirka 0,5 cm stora bitar, dressa med Ajio amarillo dressingen.
  2. Toppa rätten med äggula, picklad rödlök, friterad brysselkål och tunt skivad gräslök.
  3. Servera med friterat rispappers ark

Inspiration

Spännande smaker i Åre

Snö, vinter, skidåkning och spännande krogar, tankarna går direkt till Åre som av många anses ha den bästa utförsåkningen i Sverige. Restaurangutbudet i den jämtländska skidorten har under de senaste åren också vuxit enormt. Nästan mitt i backen ligger restaurang Raw, som sedan flera år tillbaka serverar asiatiska smaker. I köket jobbar Max Hammerin, en gotlänning som efter en härlig sommarsäsong på ön nu återvänt till Åre.

Artiklar ur receptet

simpleimage
495465 - LOBSTER - Canada - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
069898 - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kg {{jmfPrisDeladString}} / Kg
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
214015 - RISBERG - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.