Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Louisiana Cornbread By BIM

Recept skrivet av
Shahryar Scott
Laktos- och glutenfritt bröd gjort på majsmjöl.

Ingredienser

  • 3½ dl rismjöl
  • 1½ dl socker
  • 1¼ dl majsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 st ägg
  • 3 msk smält margarin
  • ¾ dl solrosolja
  • 3 dl laktosfri mjölk
Inspiration

Gott och hälsosamt utan att vara tråkigt

"Det ska vara dagsfärskt, hälsosamt utan konstiga tillsatser och smakrikt", så sammanfattar Shahryar och Anna sitt restaurangkoncept BIM, body in motion. Sundsvall har idag strax under 100 000 invånare. Här bestämde sig Shahryar och hans fru Anna att starta en restaurang med hållbart hälsotema 2008. De kom med något helt nytt på Sundsvalls restauranghimmel. En idé de jobbat på sedan 2003.

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Blanda ihop rismjöl, majsmjöl, salt och bakpulver och rör om.
  3. Vispa äggen med elvisp i ca 1 minut. Tillsätt socker och vispa ytterligare 1 minut. Tillsätt sedan solrosoljan och vispa ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt mjölken och fortsätt vispa i 30 sekunder.
  5. Rör ihop vätskan med mjölblandningen och margarinet.
  6. Smörj en bakform med olja eller smör. Häll blandningen i formen.
  7. Grädda brödet i ugnen 35-45 minuter, beroende på ugn. En gyllenbrun yta ska bildas på brödet.

Näringsvärde per Portion:

GI: hög
Energi: 294 kcal
Protein: 5,2 g
Fett: 14,1 g
Kolhydrater: 37,1 g

Inspiration

Gott och hälsosamt utan att vara tråkigt

"Det ska vara dagsfärskt, hälsosamt utan konstiga tillsatser och smakrikt", så sammanfattar Shahryar och Anna sitt restaurangkoncept BIM, body in motion. Sundsvall har idag strax under 100 000 invånare. Här bestämde sig Shahryar och hans fru Anna att starta en restaurang med hållbart hälsotema 2008. De kom med något helt nytt på Sundsvalls restauranghimmel. En idé de jobbat på sedan 2003.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.