Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Lyxig hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Recept skrivet av
Carlsberg
Hasselbackspotatis, där har du en klassiker som blivit modern igen i denna tilltuggsvariant. Krispiga och smöriga, med löjrom och smetana på toppen. Smetana kan ersättas med fetare creme fraiche och löjrommen med röd kaviar.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
 
  • 30 st små potatisar, grovt skrubbade
  • 1,25 tsk salt
  • 5 krm svartpeppar
  • 125 g smält smör
  • 3,75 msk ströbröd
  • 150 g löjrom (eller annan rom)
  • 21 msk smetana
  • 0,7 knippe dill
  • 0,7 st rödlök finhackad

Serveringstips

Gör det lite festligare och servera kall Eriksberg Pale Ale i vinglas.  Eriksberg Pale Ale är en mångsidig matvänlig ale med fruktiga toner som passar till såväl smakrika ljusa kötträtter som lättare fiskrätter, den klassiska ostbrickan samt vegetariska rätter.

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag.
  3. Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnsform.
  4. Krydda med salt, peppar. Pensla potatisarna med smält smör. Strö på ströbrödet.
  5. Tillaga potatisarna i mitten av ugnen 30–40 minuter tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret.
  6. Toppa med smetana, löjrom, fint hackad rödlök, och garnera med dill.

Serveringstips

Gör det lite festligare och servera kall Eriksberg Pale Ale i vinglas.  Eriksberg Pale Ale är en mångsidig matvänlig ale med fruktiga toner som passar till såväl smakrika ljusa kötträtter som lättare fiskrätter, den klassiska ostbrickan samt vegetariska rätter.

Se även

Recept

Eriksbergsgravad lax

Ölgravad lax är en modern tolkning av en klassiker! Ölets maltighet och eleganta beska ger en extra dimension och kropp till en redan god och klassisk rätt. Upplev en ny smaknivå som tar laxrätten till nya höjder.
Recept

Rårakor med Chèvrekräm och inlagda grönsaker

En krispig råraka är gott med mycket, här har vi krönt den med en chèvrekräm och inlagda grönsaker. Det här är en modern, vegetarisk variant av den klassiska rårakan som serveras med löjrom. Variera gärna smakupplevelsen och byt ut till grönsaker i säsong.
Recept

Rostad rotselleri med brynt hasselnötssmör

Den rostade rotsellerin är en magisk förrätt med ölvinägrett och brynt hasselnötssmör. Rotselleri är en rotfrukt med ganska kraftig smak som vid rostning i ugn får en mildare och lite sötare smak. Det går enkelt att skala den knöliga rotsellerin med en potatisskalare eller kniv.
Inspiration

Somriga smårätter med Eriksberg

Carlsberg presenterar ett nytt tillskott inom Eriksberg-familjen. Eriksberg Pale Ale – en öl med engelska influenser bryggd i Sverige. Här bjuder de på smakrika recept som passar fint att servera till ölnyheten i sommar, samt till Eriksbergs goda och ekologiska alkoholfria alternativ. 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.